© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com

SØK ETTER EMNE:

November 9, 2019

June 23, 2019

Please reload

NYLIGE INNLEGG:

FØLG MEG:

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Tips til hva du kan lage av de brune bananene

09/11/2019

Jeg regner med at mange av dere har sett Matsjokket på nrk, men hvis ikke kan dere finne det HER. Ukens episode var om bananer, og selv om jeg visste at vi kaster mange bananer i Norge hadde jeg ingen anelse om at tallene var så høye som det de er. 140 000 bananer havner i søpla hver dag, det er jo helt sykt! Slik kan vi ikke ha det, og det er på tide å gjøre noe med det...

 

Personlig elsker jeg å bruke modne bananer i matlaging. Jeg kjøper ofte bananer for så å la dem ligge til de er fulle av brune prikker, for det er jo da de er perfekte til å bake med og ha i smoothies osv. Hvis det er prikkete bananer i butikken kjøper jeg som regel dem - både fordi jeg uansett vil ha dem modne, men også fordi jeg tenker at det er bedre om jeg kjøper dem enn at de blir kastet fordi andre ikke vil ha dem. Så gjelder det å kjøpe bananene som ligger alene i butikken, for det er ofte disse som kastes.

 

Hvis du har bananer som er modne som du ikke rekker å bruke før de blir råtne er det bare å fryse dem ned. Ta av skallet, kutt bananen i biter og ha den i en boks eller en pose. Perfekt til smoothies, smoothiebowls og bananis! De holder seg i mange måneder i fryseren.

 

Her har jeg samlet diverse av mine oppskrifter som inneholder godt modne bananer i håp om at dere skal bli inspirert til å kaste mindre banan. Modne bananer er søte og gode, kan fint erstatte egg i baking og gir maten en deilig banansmak. Det er bare å prøve seg frem!

 

Smoothie og smoothiebowl

Mango bowl med pasjonsfrukt HER

Berry bowl med brokkoli HER

Smoothie bowl med bringebær og vanilje HER

Petters grønne smoothie HER

 

Cookies

Naturlig søtet banankjeks (glutenfrie) HER

 

Donuts

Sjokolade-og banandonuts med nøttesmør HER

 

Bananbrød

Glutenfritt bananbrød med mandler og sjokolade HER

Bananbrød med kakao HER

Bananbrød med bær HER

 

Muffins

Grove banan- og blåbærmuffins (glutenfrie) HER

Grove bananmuffins med sjokoladebiter HER

 

Bananis

Nicecream med kakao og valnøtter HER

Nicecream a la tress-is HER

 

Nå håper jeg dere sitter igjen med en tanke om at det er UTROLIG mye godt man kan lage med bananer og at dere blir inspirert til å bruke opp de prikkete bananene slik at færre går i søpla. Alle må bidra for å få ned matsvinnet, og her er det lett å bidra og samtidig spise nydelig mat!

 

Klem

Please reload