© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com

SØK ETTER EMNE:

November 9, 2019

June 23, 2019

Please reload

NYLIGE INNLEGG:

FØLG MEG:

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Naturlig søtet banankjeks

08/04/2019

Hva gjør man når man har en haug med modne bananer liggende som må brukes før de blir dårlige? Det er mange alternativer, men mine favoritter er å lage bananbrød, å fyse ned bananene sånn at man kan lage smoothie eller nicecream av dem senere og å lage banankjeks!

 

Disse banankjeksene er glutenfrie, veganske og kun søtet med modne bananer og dadler. De tar ca 5 min å slenge sammen før de settes i ovnen i 20 min og oppskriften gir mange kjeks slik at du har et lite lager i noen dager fremover. De er grove, sunne og ikke minst utrolig gode! De ble til ettersom jeg ville ha noe å kose med meg nå i eksamensperioden, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med resultatet. Kanskje det er flere andre som også har eksamen snart som trenger noe godt å spise som ikke gir blodsukkeret tidenes topp påfulgt av tidenes kræsj? Kommentér gjerne heller, send meg en melding eller tagg meg @trudefjugstad på instagram hvis du prøver disse, det setter jeg stor pris på!

Oppskrift

Ca 20 kjeks

 

4 modne bananer

1 dl myke dadler

5 + 2 dl havregryn

1 ts bakepulver

Et dryss vanilje og/eller kanel

En klype salt

 

20 g mørk sjokolade

 

1. Sett ovnen på 175 grader

2. Ha bananer og dadler i en food processor og kjør til alt er godt most.

3. Tilsett 5 dl havregryn, bakepulver, vanilje og/eller kanel og salt og kjør blenderen i ca 10 sekunder til.

4. Ha deigen over i en bakebolle og rør inn de siste 2 dl av havregryn og grovhakket sjokolade.

5. Form kjeks i ønsket størrelse med hendene, ca 1,5-2 cm tykke og fordel dem på et bakebrett med bakeark. Det er helt normalt at deigen er litt klissete.

6. Stek kjeksene i 20 min til de er gyldne. La dem kjøle seg ned i noen minutter før du smaker.

7. Oppbevares i en tett boks i noen dager.

Håper det smaker!

 

Klem

Please reload