© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com

SØK ETTER EMNE:

November 9, 2019

June 23, 2019

Please reload

NYLIGE INNLEGG:

FØLG MEG:

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Fløyelsmyk sjokoladeis

25/07/2017

Som den sjokoladeelskeren jeg er måtte jeg selvfølgelig teste meg frem til en skikkelig fyldig og kremete vegansk sjokoladeis. Isen er vegansk, glutenfri, fri for soya og raffinert sukker og raw og kan med andre ord spises av nesten alle. Den er basert på kokosmelk og cashewnøtter og er kun søtet med dadler.

 

Utfordringen ved å lage vegansk is er å få en fløyelsmyk konsistens og en dyp sjokoladesmak, men denne isen har begge deler! Du kommer ikke til å smake forskjell på denne isen og vanlig fløteis!

 

I motsetning til vanlig is består denne isen av bare naturlige råvarer. Som sagt er basen av kokosmelk og cashewnøtter tilsatt litt vanilje og dadler for å bli god og søt. Isen er kjempeenkel å lage - det eneste du trenger er en blender eller food processor og en fryser! Isen inneholder masse energi, så du blir fort mett av den og orker nok ikke å spise skål etter skål. Men dette skyldes at den inneholder masse fiber, sunt fett og gode karbohydrater og masse vitaminer og mineraler!

Oppskrift

En boks med is, ca 10x15 cm

 

1 boks kokosmelk (ikke lett)

2 dl cashewnøtter

15 rotabdadler

0,5 dl rå kakao

1 ts vaniljepulver

Litt salt

 

Evt ca 20 g mørk sjokolade

1. Bløtlegg cashewnøttene over natten.
2. Hell av vannet og skyll cashewnøttene godt.

3. Ha det harde fra kokosmelken, cashewnøtter, dadler, kakao, salt og vaniljepulver i en kraftig blender og kjør til en kremete konsistens.

4. Ha isbasen i en boks, og topp med hakket sjokolade hvis du vil. Pass på at isbasen ikke er varm når du gjør dette, for da smelter sjokoladen og du får en swirl i stedet (slik som skjedde med meg, haha).

5. Sett isen i fryseren, og la den stå over natten (jeg vet det er vanskelig å vente, tro meg!).

6. Nyt, nyt, nyt isen! 

Håper det smaker!

 

Klem

Please reload