• Trude Fjugstad

Plastfri barbering

I hverdagen er det mye vi som enkeltpersoner kan gjøre for å bruke mindre plast. Det kan være små ting, og det kan være større ting Mange tenker nok at man må ofre mye, men stemmer det alltid? Kan det vise seg at det plastfrie alternativet er bedre en det kjære og kjente? Det er min erfaring med å gå fra barberhøvel i plast til en i metall!

Selv bruker jeg barberhøvelen i sølv på bildet over, og den finner du her. Jeg kjøpte den på vegetarfestivalen hos BeEco, og prisen ligger på rundt 400 kroner. En god investering, spør du meg! Til fikk Petter denne høvelen (den sorte over) fra BeeOrganic. For den betalte jeg 369 kroner.

Så blir jo spørsmålet: hvordan er høvelen i bruk? Er den like god som en "vanlig" høvel? Jeg skal innrømme at jeg var litt skeptisk da jeg kjøpte inn min, aller mest fordi jeg var redd for å kutte meg og fordi jeg trodde den skulle være dårligere enn de klassiske høvelene fordi den kun har et blad. Men så overrasket kan man altså bli, for nå vil jeg aldri gå tilbake til barberhøvelen i plast. Det er litt uvant å skulle vinkle høvelen når man bruker den (den beveger seg ikke etter huden slik de litt dyrere i plast gjør), men den teknikken lærer man seg fort. Jeg opplever barberbladene som skarpere, og ettersom de er billige kan man bytte oftere. Dette innebærer for min egen del at resultatet blir penere og at jeg blir mindre sår i huden. Oppsummert er jeg superfornøyd! Ingen over og ingen ved siden av!

I tillegg til at det er mye mer miljøvennlig å bruke disse barberhøvlene er det også mye penger å spare. En pakke med fem barberblad koster kun 25 kroner, og hvert blad holder en god stund. Dermed kan du spare penger - og du slipper å vente til barberbladet er skikkelig sløvt med å bytte rett og slett fordi det koster så lite med et nytt.

Jeg bruker disse barberbladene fordi jeg har fått dem anbefalt som litt "snillere" og mer nybegynnervennlige. Du finner dem blant annet hos BeEco her og hos BeeOrganic her. Begge disse nettbutikkene fører dessuten flere andre typer barberblader, så hvis du vil prøve en annen type er det bare å ta kontakt med dem for å høre om de har noen anbefalinger. Husk å sjekke at barberbladet passer sammen med høvelen!

Håper flere får lyst til å bytte ut barberhøvelen i plast med en i metall og dermed bidra littegranne ekstra til miljøet!

Klem

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com