• Trude Fjugstad

Ovnsbakt havregrøt med bær og nøtter

Denne havregrøten har i løpet av kort tid blitt en favoritt hos meg. Den er enkel å blande sammen og lager seg selv i ovnen - slik at jeg i mellomtiden kan gjøre andre ting. Veldig praktisk hvis morgenene er travle, og for min del veldig praktisk siden jeg når har de roligste dagene så lenge jeg kan huske og jeg da kan praktisere yoga imens grøten bakes. Og bonus: siden jeg praktiserer på kjøkkenet i vår lille leilighet kan jeg titte inn på grøten og glede meg til frokost underveis!


Denne oppskriften er inspirert av Hanne-Lene sin oppskrift, men med noen endringer her og der! Sjekk ut bloggen hennes, særlig nøttesteken er helt nydelig - det var denne vi spiste på julaften i 2019!


Denne grøten er utrolig fyldig og enda mer "fluffy" enn vanlig havregrøt. Kombinasjonen av søt banan, friske bær og nøtter i grøten som litt store biter og nøttesmør på toppen er helt fantastisk! Jeg fant ut av at kombinasjonen av bakt havregrøt og kokosyoghurt er helt nydelig, og derfor vil jeg absolutt anbefale å servere den med yoghurt. Jeg bruker Coop sin, men også feks Berit Nordstrand sin kokosyoghurt er veldig god. Totalt sett er denne grøten super til frokost med et godt innhold avtrege karbohydrater, sunne fettkilder og protein. Og ikke minst tre av fem om dagen bare etter ett måltid!


For å steke grøten i ovnen bruker jeg en liten ildfast form. Disse får du kjøpt blant annet på IKEA og på Granit, og en som er ca 13 x 18 cm passer bra! Disse formene er dessuten supre til å oppbevare middagsrester og lignende i ettersom de kommer med lokk.

Oppskrift

2 porsjoner


1 banan

3 dl havregryn

2 ss knuste linfrø

3 dl plantemelk

1 ss lønnesirup

1 ts bakepulver

En klype salt

En klype vanilje

1/2 ts kanel

En håndfull valnøtter

0,5 dl frosne blåbær

1 dl frosne bringebær


Topping:

Nøttesmør (jeg bruker mandelsmør)

Kokosyoghurt1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Mos bananen ved hjelp av en gaffeli en ildfast form på ca 13 x 18 cm. Tilsett havregryn, knuste linfrø, plantemelk, lønnesirup, bakepulver, salt, vanilje og kanel.

3. Grovhakk valnøttene og tilsett til det andre.

4. Bland forsiktig inn de frosne bærene

5. Stek grøten i ovnen i 30 minutter.

6. Server med nøttesmør og kokosyoghurt og nyt varm!


TIPS: smør gjerne formen med litt olje (feks kokosolje) eller smør før du blander ingrediensene. Da setter grøtene seg litt mindre fast og det blir lettere å vaske opp.

Håper det smaker!


Klem

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com