• Trude Fjugstad

Linsegryte med ovnsbakt potet og avokado

Denne oppskriften ble til en dag vi hadde lite mat i hus og jeg skulle prøve å lage en ordentlig middag av det jeg fant. Vi prøver å alltid ha et godt lager av tørrvarer slik som linser og ulike korn, og også hermetikk som bønner, hakkede tomater og kokosmelk. Ut av dette kom denne deilige linsegryten med ovnsbakt potet i skiver og avokado som tilbehør. Og det ble så godt at jeg har laget det mange ganger siden!


Denne retten er både næringsrik og enkel å lage. Det tar ca 30 minutter å lage alt fra start til slutt. I tillegg er det billige ingredienser (kanskje sett bort ifra avokadoen) som man kan oppbevare i kjøkkenskapet i lang tid. Gryten kan fint lagres i kjøleskapet og varmes opp på nytt hvis man har rester, og retten tilfredsstiller derfor de fleste kravene for en god hverdagsmiddag!


Kombinasjonen av linsegryte, potet og avokado er utrolig god, og den sterke gryten balanseres ut av det milde tilbehøret. Gryten inneholder en god balanse mellom fett, proteiner og karbohydrater og rikelig med gode næringsstoffer. Den metter godt og gleder både smaksløkene og fordøyelsen!


Oppskrift

2-3 porsjoner


Poteter (vi beregner ca 2 medium pr person)

1 liten løk

2 fedd hvitløk

En boks hakkede tomater

2 dl kokosmelk

2,5 dl røde splittlinser

2,5 dl vann

Olivenolje

1/2 ts paprikakrydder

1/2 ts chilikrydder

1/4 ts tørket ingefær

1/2 ts tørket koriander

Salt

Pepper


Avocado (vi beregner 1/2-1 pr person)

Frisk koriander


1. Sett ovnen på 250 grader.

2. Kutt potetene i 0,5-1 cm tykke skiver og legg dem på et bakebrett. Drypp litt olivenolje over skivene og topp med salt og pepper. Sett brettet midt i ovnen i ca 15-20 minutter og stek til potetskivene er crispy på overflaten.

3. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Stek i litt olivenolje i en stor gryte til løken er myk. Tilsett kryddere og stek i noen sekunder til.

4. Tilsett hakkede tomater, kokosmelk, linser og vann til gryten og kok opp.

5. La gryten putre på medium varme og rør hyppig så linsene ikke svir seg fast i bunnen. Smak til med mer krydder. Gryten er ferdig etter ca 15 minutter, den er da tykk og linsene er gjennomkokt.

6. Kutt opp avokado eller mos til guacamole-tekstur.

7. Server gryten med potetskivene og avokadoen og topp med litt frisk koriander!

Håper det smaker!


Klem

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com