• Trude Fjugstad

Frokostgrøt med bringebær og mandler

Å, som jeg elsker havregrøt! Det spises til frokost hver eneste dag, både til hverdags og i helgene. De siste månedene er det akkurat denne oppskriften jeg har brukt til å lage grøt, og jeg elsker den! Jeg føler at grøten med disse toppingene fremstår som eksklusiv selv om den strengt tatt ikke er det. Den krever få ingredienser, mye kan gjøres klart på forhånd, og ingrediensene er billige og enkle å få tak i.


Havregrøt er utrolig sunt og passer perfekt til frokost. Når jeg har lange dager på klinikken på skolen er det denne grøten som sørger for at jeg kan gå fra kl 7 til kl 12-13 uten pause og uten å spise noe. Grøten holder meg mett og sørger for et stabilt blodsukker. Med en base av havre og frø inneholder grøten det du behøver av trege karbohydrater, proteiner og fett, og kombinasjonen av bringebær, mandler, cacao nibs og lønnesirup sørger for at grøten smaker helt nydelig! Mye fiber, vitaminer og mineraler er dessuten med på å gjøre kroppen din glad!


Når jeg har fortalt om denne grøten til studievenner sier de fleste at de aldri i livet hadde kunnet lage så avansert frokost på hverdagene. MEN den er slettes ikke avansert som dere vil se i oppskriften under. Noen tips for å gjøre terskelen lavere for å trylle sammen en skikkelig god frokostgrøt: mål opp og finn frem de tørre ingrediensene dagen før så alt er klart, hakk mandlene på forhånd og ikke minst min favoritt: lag grøten, strø på bringebær og ta morgendusjen imens de tiner - da er grøten spiseklar i dét du er ute av dusjen!

Oppskrift

En porsjon


0,5 dl store havregryn

1,5 dl vann

0,5 dl små havregryn

1,5 dl plantemelk

1 ss chiafrø

1 ss knuste linfrø

1/2 ts kanel


Et par håndfuller frosne bringebær

1 håndfull frosne mandler

1-2 ss cacao nibs

Lønnesirup


1. Ha store havregryn, vann, frø og kanel i en liten kjele. Kok på middels varme til vannet har kokt inn.

2. Tilsett små havregryn og plantemelk. Kok grøten på middels varme til ønsket konsistens. Jeg liker at den er litt rennende, men det velger du selvfølgelig helt selv!

3. Strø frosne bringebær over grøten og fordel dem jevnt.

4. Grovhakk mandler og strø over grøten.

5. Topp med cacao nibs og ønsket mengde lønnesirup (nam!).

6. Vent et par minutter til bringebærene er tint og NYT!


OBS! Det er forholdet mellom havregryn, vann og plantemelk som er det viktige, ikke om du bruker 0,5 dl havregryn eller 1 dl. Tilpass mengden til hva som passer for deg (for hvem er jeg til å fortelle deg hvor stor frokost du skal spise?)! Jeg lager ofte en litt større porsjon enn denne for å holde meg mett lenge!

Håper det smaker


Klem

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com