• Trude Fjugstad

De beste veganske sjokoladene

Finnes det noe bedre enn sjokolade, egentlig? Jeg elsker, elsker, elsker sjokolade og spiser det konsekvent hver eneste dag. Med årene har det kommet flere og flere veganske sjokolader i Norge, og utvalget begynner nå å bli skikkelig bra! Jeg tenkte derfor å tipse om mine favorittsjokolader som du får kjøpt i butikker i Norge (matbutikk eller helsekost) og forhåpentligvis spre litt sjokoladeglede nå som hverdagen ikke er helt som den pleier. Kanskje det kan være til inspirasjon for årets påskeegg også?


Mørk sjokolade

Helt enkel mørk sjokolade er min favoritt. Det tok litt tid å gå fra Freia melkesjokolade til mørk sjokolade, men nå har jeg blitt veldig glad i disse mer bitre variantene. Vår hverdagssjokolade (et begrep jeg synes alle burde innføre) er Coop Änglamark Dark Chocolate 70%. Den er relativt billig (ca 30 kr), god i smaken og siden den er helt plain kan den også brukes i baking, kakao osv. Får kjøpt på alle Coop-butikker.


Freia Premium Øko Havsalt er hakket over Coop sin og helt fantastisk god. Salt sjokolade må da virkelig være noe av det beste som finnes? Denne er litt dyrere enn hverdagssjokoladen vår, men så god at det er verdt det! Vær obs på at de fleste andre mørke sjokolader fra Freia inneholder melkepulver, så det er lurt å sjekke innholdfortegnelsen. Sjokoladen fås kjøpt på større matbutikker som Meny.


En annen veldig god mørk sjokolade er Divine 70% Dark Chocolate. Den smaker litt mer eksklusivt enn de andre mørke sjokoladene og er mer fyldig. Til gjengjeld er den litt dyrere (ca 50 kr). Du får kjøpt den på de fleste helsekostbutikker.


Mørk sjokolade med litt ekstra

Hvis du ønsker litt mer spennende mørke sjokolader finnes det heldigvis mange av disse også! Min desiderte favoritt er Divine Smooth Dark with Raspberries. Det er en fyldig mørk sjokolade med biter av frysetørkede bringebær - det vil si sprø bringebærbiter (ikke sånne seige, det er jeg ikke noe glad i). Sjokoladen fås kjøpt på de fleste helsekostbutikker.


Jeg er ganske uenig med mye Berit Nordstrand sier (ettersom mye av det ikke er forskningsbasert), men er det en ting den dama kan så er det å lage god sjokolade! Berit Nordstrand Mandel, Quinoa og Havsalt smaker helt fantastisk! Små biter av mandler og poppet quinoa gjør sjokoladen sprø, og den er dessuten søtet med kokossukker. Fås kjøpt på noen store matbutikker, på en del helsekostbutikker og også på en del apotek.


Seed and Bean har mange veganske sjokolader (og en del med melk, så les innholdsfortegnelsen), og en av mine favoritter er Seed and Bean Espresso 58% Cocoa. Jeg synes sjokoladen smaker som moccabønner, og selv om jeg har skjønt at de fleste ikke er så glad i nettopp dette synes ihvertfall jeg at den er veldig god, haha! Du får den på de fleste helsekostbutikker.
"Melkesjokolade"

Som veganer hender det at jeg savner den gode, gamle melkesjokoladen, men heldigvis har jeg funnet noen gode veganske alternativer som jeg liker godt. Det er verdt å påpeke at jeg ikke har spist Freia melkesjokolade på snart seks år, så ikke døm meg hvis dere ikke synes disse sjokoladene er gode alternativer. De smaker slettes ikke helt likt, men de er allikevel veldig gode!


VGAN sjokolade er ganske ny i Norge, og den vanlige melkesjokoladen synes jeg er veldig god! Den heter VGAN Mylk Sjokolade og er uten melk, gluten og soya og søtet med kokossukker. Jeg synes den er mild og fyldig i smaken, og den smelter fint på tungen slik som "ekte" melkesjokolade. Du får kjøpt den på Meny og noen helsekostbutikker.


En annen favoritt er iChoc Classic Vegan som er laget på rismelk. Den er litt søtere enn VGAN sin sjokolade, og like kvalmende som "ekte" melkesjokolade hvis du spiser mye av den, haha! Denne sjokoladen finnes faktisk på Søstrene Grene, men også en del helsekostbutikker.


Nok en favoritt fra Berit Nordstrand (husk: vi spiser sjokolade fra henne, men tar ikke ernæringsråd fra henne) er Berit Nordstrand Kokos 50% Kakao. Den smaker kokos og er dermed ikke lik melkesjokolade i smaken, men den er silkemyk i konsistensen og jeg synes den smaker helt nydelig! Også denne er søtet med kokossukker. Fås kjøpt på noen store matbutikker, på en del helsekostbutikker og også på en del apotek.


Andre gode sjokolader

Hvis du enda ikke er lei av tips til gode sjokolader (eller du enda ikke har funnet en du tenker kan bli din nye favoritt) har jeg heldigvis flere tips! Hvis du er på utkikk etter en hvit sjokolade er iChoc White Vanilla Vegan den jeg synes er desidert best. Andre veganske hvite sjokolader jeg har smakt smaker mest sukker, men denne er fyldig og god. Dog blir den litt kvalmende i store mengder, men sånn er det vel bare med hvit sjokolade? Fås kjøpt på Søstrene Grene og på en del helsekostbutikker.


En annen favoritt fra iChoc er iChoc White Nougat Crips Vegan. Det er en lys sjokolade med små biter crispy hasselnøtt. Veldig god hvis man vil ha noe litt utenom det vanlige! Du får den på Søstrene Grene og en del helsekostbutikker.


VGAN har flere sjokolader, og en av de andre jeg liker godt er VGAN Lys Sjokolade med Salt Karamell. Den er som navnet tilsier en lys sjokolade med biter av salt karamell - helt nydelig! En sjokolade man ikke klarer å spise alt for mye an på en gang, men un utrolig god kombinasjon av søtt og salt. Fås kjøpt på Meny og i noen helsekostbutikker.


Den siste sjokoladen på listen min er Seed and Bean Sicilian Hazelnut 58% Cocoa. Denne sjokoladen smelter virkelig på tungen og minner litt om å spise Nugatti - nam! Den er fyldig, søt og smaker skikkelig hasselnøtt, så perfekt for alle som er glad i det! Sjokoladen finnes hos de fleste helsekostbutikker.


Håper dere ble fristet til å spise litt ekstra mye sjokolade fremover (og finne en god hverdagssjokolade). Jeg håper alle holder seg friske og at dere får en fin påske på tross av at den blir litt annerledes enn det mange av oss hadde sett for oss!


Klem

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com