• Trude Fjugstad

Glutenfritt bananbrød med mandler og sjokolade


Jeg blir aldri lei av bananbrød! Som regel kjøper jeg inn masse bananer bare for at de skal få ligge og bli skikkelig modne slik at de kan bli noe så godt som det her. Hvis jeg finner prikkete bananer på butikken blir de som regel også med meg hjem, for det blir for dumt om de ender opp med å bli kastet fordi ingen vil ha dem når de kan bli til nydelig bananbrød!

Man skulle kanskje tro det var grenser for hvor mange ulike varianter av bananbrød man kan lage, men foreløpig kommer jeg stadig på noe nytt. I det siste har det gått mye i muffins og litt donuts med en nesten tilsvarende deig, og planen var egentlig å lage bananmuffins med sjokolade i dag - men så ble det heller dette brødet. Å kombinere mandler og sjokolade inn i et bananbrød kan jo ikke bli feil!

Dette brødet er selve definisjonen på hverdagsluksus og når jeg lager sunn mat som er så himla god har jeg vanskelig for å forstå hvorfor man lager bananbrød med hvitt sukker, egg og hvetemel. Bananbrødet inneholder masse fiber fra havre, chia, banan og nøtter, gode fettsyrer, trege karbohydrater, protein og antioksidanter. Det er mettende både fysisk og med tanke på å tilfredsstille søtsug, og jeg lover at både hodet og magen din kommer til å bli glad når du spiser dette!

Oppskrift

Ett brød

2 ss chiafrø + 6 ss vann

3 modne bananer

4 dl havregryn kjørt til mel*

2 dl mandler kjørt til mel

1 dl havregryn*

1 dl kokossukker

0,5 dl mandelsmør

1 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts eplecidereddik

En klype ren vanilje

En klype salt

50 g mørk sjokolade, jeg bruker Coop Änglamark sin

En liten håndfull mandler

*bruk glutenfrie havregryn hvis du er allergisk

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Bland sammen chiafrø og vann i en liten skål og la stå i noen minutter.

3. Mos bananene i en stor bakebolle. Bland inn mandelsmør, eplecidereddik, chiafrø og vann og kokossukker.

4. Kjør 4 dl havregryn til mel i en blender eller food processor. Gjør det samme med 2 dl mandler. Tilsett dette, 1 dl hele havregryn, bakepulver, natron, vanilje og salt til bakebollen og bland godt.

5. Grovhakk sjokoladen og vend forsiktig inn sjokoladebitene.

6. Smør en brødform med kokosolje, annen olje eller smør og fordel deigen i formen.

7. Grovhakk en håndfull mandler og strø dette på toppen.

8. Stek i ca 60 minutter til brødet er gyldent på toppen. Avkjøl i minst 30 min og nyt!

Håper det smaker!

Klem

#glutenfritt #vegansk #havre #bananbrød #banan #chiafrø #mandler #sjokolade #vanilje

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle