• Trude Fjugstad

Solkrem som er snill mot kropp og klode


Dette innlegget kommer kanskje litt sent med tanke på at sommeren nærmer seg slutten, men for meg som har jobbet de siste seks ukene er det NÅ ferien begynner. Og med ferie kommer forhåpentligvis sol og varme, og dermed også solkrem. Nordmenn har høy forekomst av hudkreft (kilde), og å bruke solkrem er noe av det viktigste vi kan gjøre for å beskytte mot nettopp dette (kilde). Samtidig som det er viktig for vår egen hud og helse å bruke solkrem er det ikke til å se bortifra at solkrem kan ha negativ effekt på naturen. Blant annet har man vist at stoffer i solkrem bidrar til å å ødelegge korallrev (kilde). Så hvordan velger man en solkrem som ikke skader hverken en selv eller miljøet?

Forbrukerrådet utførte i 2017 Solkremtesten, og resultatene av denne finner du HER. Der så de på skadelig effekt av solkrem på både kroppen (innhold av hormonforstyrrende stoffer) og skadelig effekt på miljø. Av 45 solkremer som ble testet ble kun åtte klarert. Framtiden i våre hender har også en oversikt over solkremer uten miljøgifter, og den finner du HER. Hvis du bruker disse to oversiktene har du et godt grunnlag for å velge en solkrem som er snill mot både kropp og klode.

Personlig har jeg brukt Rudoph care sine solkremer i flere år nå, og de er og forblir mine favoritter. Solkremen er fin i konsistensen, gjør deg ikke hvit i ansiktet og fungerer godt! De finnes i flere varianter og med solfaktor 15 og 30. Hittil har jeg pleid å bruke den vanlige solkremen med faktor 30, og den egner seg godt til vanlig soling, men vær obs på at den ikke er vannresistent. Den lukter helt fantastisk av acai. I år kjøpt barnesolkremen som er vannresistent, og denne lukter agurk. Lukten er litt uvant, og ikke like god som den vanlige solkremen (Petter hater lukten, haha), men med tanke på at jeg bader mye om sommeren så er den det beste alternativet for meg! I tillegg har jeg ansiktssolkremen i faktor 30. Denne lukter også acai, er enkel å ha med seg på farten og gjør ikke huden i ansiktet fet og ekkel. Denne bruker jeg til hverdags når det er sol!

Du får kjøpt Rudolph Care sine solkremer for eksempel på coverbrands, nesten overalt i Danmark og på noen flyplasser. Jeg pleier å kjøpe med meg litt når vi er på den årlige turen til København, for på Castrup er utvalget godt og prisene ekstra gode! I fare for at noen skal tro at jeg er sponset på noen som helst måte så kan jeg forsikre dere om at jeg ikke er det (denne bloggen er ikke sååå populær enda, haha). Jeg er bare veldig glad i disse solkremene!

Nyt solen og husk solkrem, det er så viktig!

Klem

#anbefaling #solkrem #naturligeprodukter #miljøvennlig

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com