• Trude Fjugstad

Anbefaling: podcaster om helse


Jeg er veldig glad i å høre på podcaster, og særlig til og fra skole og jobb har jeg som regel en podcast på øret. Jeg har etterhvert funnet frem til flere podcaster innen helse som jeg har blitt veldig glade i, både fordi de tar opp spennende temaer, men også fordi de er seriøse og forholder seg til forskning. Innen kategorien helse er det mye rart på sosiale medier, inkludert podcaster. På generell basis: ikke bruk instagram, blogger, podcaster og lignende til å søke råd hvis du har problemer på helsen din. Det er mye god informasjon å hente, men pass på at du oppsøker kvalifiserte mennesker med sertifisering eller autorisasjoner som vet hva de snakker om. Og har du et problem, så er det viktig å dra til lege, klinisk ernæringsfysiolog eller lignende for å få personlig oppfølging.

Deliciously Ella the Podcast

Ella og Matthew Mills driver selskapet Deliciously Ella som består av blant annet en matblogg, en app, kokebøker, produkter som selges i UK og denne podcasten. De har gitt ut tre sesonger med til sammen 38 episoder, og det er ikke uten grunn at podcasten har 4,9 stjerner på itunes og topper listene i UK hver uke. Ella og Matt tar opp et vidt spekter av temaer knyttet til helse, alt fra hvordan vi burde spise for å redde kloden, hvordan endre vaner, hvordan takle tap og sorg, hvordan sette sammen et fullverdig vegansk kosthold og mer.

Det er vanskelig å velge hvilke episoder jeg liker best, for jeg synes alle er fantastiske, men mine topp tre må bli The gut; why it matters, with Dr Megan Rossi, How to get a balanced vegan diet og Why we sleep with Matthew Walker. Totalt har jeg nå bestilt seks bøker skrevet av gjester på podcasten, så det sier vel sitt om hvor interessant jeg synes det er! Anbefales på det sterkeste!

Du finner podcasten på itunes HER og på alle podcast-apper.

Food For Thought Podcast

Rhiannon Lambert er en sertifisert ernæringsfysiolog og driver sin egen private klinikk i London. Noen vil kanskje tenke at det er rart at jeg som selv promoterer en plantebasert livsstil vil anbefale en podcast om ernæring som ikke er vegansk, men jeg synes nettopp alle veganere trenger å høre på denne podcasten. Rhiannon er utrolig kunnskapsrik og tar for seg mange aspekter ved ernæring og ser dem fra ulike vinkler. En vegansk livsstil kan være utrolig sunn hvis man spiser balansert og tar de tilskuddene man behøver, men det trenger ikke å være spesielt sunt heller. I denne podcasten er det forskningen som legger grunnlaget for det som presenteres, og Rhiannon gir et balansert og godt bilde på hvordan spise for god helse.

Igjen synes jeg det er utrolig vanskelig å velge de tre episodene jeg liker best, for jeg synes det er utrolig god kvalitet på innholdet i denne podcasten. Breaking women's health taboos, How food affects mood og Can we save our planet må bli mine tre favoritter. Jeg synes generelt sesong to og tre er de mest interessante av de totalt 35 episodene som har kommet ut hittil.

Du finner podcasten på itunes HER og på alle podcast-apper.

Feel Better Live More

Rangan Chatterjee er en autorisert lege som jobber som fastlege i UK. Jeg kjøpte boka hans The stress solution da jeg var i London etter å ha hørt på podcasten hvor han var gjest hos Matt og Ella, og etter å ha lest den begynte jeg også å høre på podcasten hans. Rangan sin filosofi er at når man føler seg bedre så lever man mer, og på den måten kan man skape seg et mer fullverdig liv. Podcasten har et vidt spekter av spennende gjester, og Rangan er utrolig flink til å intervjue, og totalt gjør det denne podcasten utrolig lærerik.

Jeg tipset bestevenninnen min Lina om denne podcasten, og hun ble minst like engasjert som meg! Hennes favorittepisode er uten tvil How our childhood shapes every aspect of our health with Dr Gabor Maté. Mine topp tre er How to stay calm in a busy world with Michael Acton Smith (mannen bak appen Calm), The Science of happiness with Meik Wiking og Touch - the forgotten sense with Professor Francis McGlone. Episodene om søvn og hvorfor når man spiser har noe å si er også utrolig spennende! Totalt er det 73 episoder ute, så det er bare å kose seg!

Du finner podcasten på itunes HER og på alle podcast-apper.

Jeg håper dette kan være inspirasjon til å ha noe spennende å høre på om dere skal tilbringe tiden deres på jobb eller på stranden fremover! Fortsatt god sommer!

Klem

#anbefaling #podcast #helse #ernæring

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com