• Trude Fjugstad

Chiagrøt med eple


Når det er varmere i luften får jeg automatisk lyst på kaldere mat. Middagsgrytene byttes ut med salater, tekoppen byttes ut med et glass juice og brødmaten byttes ut med smoothie bowls. Noen som kjenner seg igjen? Dette gjelder også morgengrøten som om sommeren ofte går fra å være kokt grøt til kjøleskapsgrøt.

Denne grøten er enkel å lage, full og næring og utrolig god. Du kan blande den sammen 15 minutter før du skal spise den eller lage den klar kvelden før og la den stå i kjøleskapet over natten. Kombinasjonen av grøt, eple, nøttesmør og lønnesirup er utrolig god, og grøten inneholder trege karbohydrater, protein og fett for å gi deg en god start på morgenen (eller formiddagen). Prøv deg frem med ulike knuste frø og plantemelk for å finne den kombinasjonen du liker best! Nå bruker jeg en kombinasjon av linfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner knust i en kaffekvern i kombinasjon med havremelk. Mandelmelk er også nydelig!

Oppskrift

Én porsjon

1 dl små havregryn

2 ss chiafrø

1 ss knuste frø (kan sløyfes)

1 ts maca (kan sløyfes)

1/2 ts kanel

1,5 dl plantemelk

1/2-1 eple

Mandelsmør eller peanøttsmør

Lønnesirup

1. Bland sammen havregryn, frø, kanel plantemelk og evt maca og la stå i ca 15 min. Du kan evt gjøre dette kvelden før du skal spise grøten og sette det i kjøleskapet over natten.

2. Kutt eplet i små terninger.

3. Topp grøten med eple, nøttesmør, lønnesirup og evt litt ekstra kanel og nyt!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #grøt #kjøleskapsgrøt #havregrøt #havre #chiafrø #maca #kanel #frø #plantemelk #eple #mandelsmør #lønnesirup

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com