• Trude Fjugstad

Grove banan- og blåbærmuffins


Der har det plutselig gått to måneder siden sist jeg publiserte noe her. Jeg har ikke så mye annet å skylde på en fire heftige eksamener, lite overskudd og lite motivasjon, men nå er endelig både energien og kreativiteten tilbake! Jeg har mange innlegg jeg har tenkt til å publisere, jeg må bare få tid til å ta bilder og å skrive og så kommer de i deres retning. Vi begynner med disse veldig enkle, men utrolig gode muffinsene med banan og blåbær!

Disse muffinsene er den perfekte sunne snacks! De inneholder rikelig med sunne, trege karbohydrater fra bananer og havregryn, fiber som mater tarmbakteriene dine, sunne fettsyrer fra nøtter og chiafrø og proteiner fra nøtter, havregryn og chiafrø. Blåbærene bidrar med antioksidanter og C-vitamin, og jeg liker å tenke på disse som en skål med havregryn bakt som muffins - for så sunne er de! De er supre å ta med på skole, jobb eller i barnehage og kan også spisestil frokost eller kvelds.

Muffinsene er selvfølgelig veganske, og hvis du bruker glutenfrie havregryn er de glutenfrie også! Lag dem gjerne når du har noen skikkelig modne bananer liggende som må brukes, for selv om bananene er brune og ikke ser så delikate ut er det nettopp disse som gir muffinsene sødme og smak. Så da får vi reddet litt mat samtidig!

Oppskrift

12 muffins

2 ss chiafrø + 6 ss vann

3 modne bananer

5 dl havregryn kjørt til mel

1 dl havregryn

1 dl kokossukker*

0,5 dl mandelsmør eller peanøttsmør

1 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts eplecidereddik

En klype ren vanilje eller kanel

En klype salt

1,5 dl frosne blåbær

*du kan selvfølgelig bruke andre typer sukker, feks rårørsukker, vanlig hvitt sukker eller brunt sukker

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Bland sammen chiafrø og vann i en liten skål og la stå i noen minutter.

3. Mos bananene i en stor bakebolle. Bland inn mandelsmør eller peanøttsmør, eplecidereddik, chiafrø og vann og kokossukker.

4. Kjør 5 dl havregryn til mel i en blender eller food processor. Tilsett dette, 1 dl hele havregryn, bakepulver, natron, vanilje eller kanel og salt til bakebollen og bland godt.

5. Vend forsiktig inn blåbærene.

6. Smør et muffinsbrett med kokosolje, annen olje eller smør. Evt finn frem 12 muffinsformer.

7. Fordel røren på muffinsbrettet eller i formene.

8. Stek i ca 50 minutter til muffinsene er gyldne på toppen. Avkjøl i minst 30 min og nyt!

9. Muffinsene kan gjerne fryses hvis du ønsker det, evt oppbevar dem i en lufttett boks på benken i noen dager.

For øvrig så må jeg bare få sagt tusen takk til dere som sender meg melding og sier dere har testet ut oppskriftene mine. Jeg blir like glad og takknemlig hver gang, og det er utrolig hyggelig å høre at dere kan finne glede i det jeg gjør. Så tusen hjertelig takk, jeg setter stor pris på dere!

Klem

#vegansk #glutenfritt #muffins #havre #mandelsmør #mandler #blåbær #banan #chiafrø

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle