• Trude Fjugstad

Naturlig søtet banankjeks


Hva gjør man når man har en haug med modne bananer liggende som må brukes før de blir dårlige? Det er mange alternativer, men mine favoritter er å lage bananbrød, å fyse ned bananene sånn at man kan lage smoothie eller nicecream av dem senere og å lage banankjeks!

Disse banankjeksene er glutenfrie, veganske og kun søtet med modne bananer og dadler. De tar ca 5 min å slenge sammen før de settes i ovnen i 20 min og oppskriften gir mange kjeks slik at du har et lite lager i noen dager fremover. De er grove, sunne og ikke minst utrolig gode! De ble til ettersom jeg ville ha noe å kose med meg nå i eksamensperioden, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med resultatet. Kanskje det er flere andre som også har eksamen snart som trenger noe godt å spise som ikke gir blodsukkeret tidenes topp påfulgt av tidenes kræsj? Kommentér gjerne heller, send meg en melding eller tagg meg @trudefjugstad på instagram hvis du prøver disse, det setter jeg stor pris på!

Oppskrift

Ca 20 kjeks

4 modne bananer

1 dl myke dadler

5 + 2 dl havregryn

1 ts bakepulver

Et dryss vanilje og/eller kanel

En klype salt

20 g mørk sjokolade

1. Sett ovnen på 175 grader

2. Ha bananer og dadler i en food processor og kjør til alt er godt most.

3. Tilsett 5 dl havregryn, bakepulver, vanilje og/eller kanel og salt og kjør blenderen i ca 10 sekunder til.

4. Ha deigen over i en bakebolle og rør inn de siste 2 dl av havregryn og grovhakket sjokolade.

5. Form kjeks i ønsket størrelse med hendene, ca 1,5-2 cm tykke og fordel dem på et bakebrett med bakeark. Det er helt normalt at deigen er litt klissete.

6. Stek kjeksene i 20 min til de er gyldne. La dem kjøle seg ned i noen minutter før du smaker.

7. Oppbevares i en tett boks i noen dager.

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #kjeks #havre #dadler #banan #vanilje #kanel #sjokolade

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle