• Trude Fjugstad

Frokostgrøt med gode fettsyrer


I flere år spiste jeg den samme havregrøten til frokost, og da brukte jeg denne oppskriften. Nå i januar bestemte jeg meg for å prøve noe nytt, og da ble det til denne grøten med litt mer frø, kokosflak og nøttesmør for ekstra fettsyrer til frokost. Sammen med bær og cacao nibs blir denne havregrøten en god og næringsrik start på dagen.

Fett er viktig for mange funksjoner i kroppen. Veggen i alle cellene i kroppen består av fettsyrer, hjernen vår trenger essensielle fettsyrer for å fungere, fett er viktig for metthetsfølelse og det hindrer for store endringer i blodsukkeret. For å nevne noe! Det er ingen grunn til å være redd for fett - det gjelder bare å velge gode kilder. I denne grøten er det frø, nøtter og kokos - en god blanding av ulike fettsyrer som gjør kroppen glad!

På disse bildene er én skål toppet med cashewsmør med bringebær og vanilje og den andre skålen toppet med mandelsmør tilsatt litt hasselnøtter. Jeg har helt dilla på mandelsmør for tiden og spiser et glass i uka, så min favoritt generelt og også på denne grøten er hjemmelaget mandelsmør tilsatt litt vanilje. Helt nydelig!

Oppskrift

1 porsjon

0,5 dl store havregryn

1,5 dl vann

1 ss chiafrø

1 ss knuste frø (jeg bruker linfrø, solsikkekjerner og gresskarfrø blandet)

1/2 ss hampfrø (kan sløyfes)

1/2 ts kanel

0,5 dl små havregryn

1,5 dl plantemelk

1-2 ss nøttesmør

Frosne bringebær

Kokosflak

Cacao nibs

1. Ha store havregryn, vann, frø og kanel i en liten kjele og kok opp på medium varme.

2. Tilsett små havregryn og plantemelk når vannet er kokt vekk.

3. Fortsett å koke grøten på medium varme til ønsket konsistens.

4. Ha grøten over i en skål og topp med nøttesmør, frosne bær, kokosflak og cacao nibs. La gjerne grøten stå et par minutter slik at nøttesmøret får smeltet litt og bærene tiner.

5. Nyt en deilig og sunn frokost!

Håper dere blir fristet til å prøve denne oppskriften til frokost!

Klem

#vegansk #glutenfritt #havregrøt #plantemelk #linfrø #chiafrø #gresskarkjerner #solsikkekjerner #hampfrø #mandelsmør #mandler #cacaonibs #kokos #bringebær

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle