• Trude Fjugstad

Glutenfritt bokhvetebrød med gresskarkjerner


Brød er noe av det beste som finnes, er dere ikke enig? Etter å ha fått påvist hveteallergi var sorgen størst over å ikke kunne spise vanlig brød mer. Er det én ting som gir meg vann i munnen her i verden så er det nemlig ferskt brød med sprø skorpe...

Jeg har lenge spist speltbrød som en erstatning til vanlig hvetebrød, men jeg tester å spise så glutenfritt som mulig for tiden, og da har jeg laget dette helt fantastiske glutenfrie brødet! Jeg hadde aldri sett for meg at et glutenfritt brød kunne bli så bra: det smaker helt nydelig, det er fast og henger godt sammen og skorpen er sprø! Jeg har latt meg inspirere av denne og denne oppskriften og endret litt her og der for å gjøre det så bra som overhode mulig. Og jeg lover dere at dere kommer til å bli overrasket over hvor godt dette brødet er!

Basen i brødet er bokhvetemel, og det får du kjøpt på helsekost eller feks vitacost.com. Fiberhusk bidrar til å gi brødet en god konsistens, og dette får du kjøpt på store matbutikker og på helsekost. Jeg anbefaler å kjøpe en stor pakke ettersom dette er billigere, og hvis du blir skremt av prisen på fiberhusk kan jeg trøste med at en pakke varer lenge og at prisen for hvert brød ikke blir så verst. Frøene gir masse smak og god næring, og jeg synes brødet blir ekstra godt med gresskarkjerner både i og på toppen av brødet. Noe av det man er bekymret for når man spiser glutenfritt er at man går glipp av mange næringsstoffer fordi korn erstattes med lite næringsrike meltyper som rismel, men dette brødet er skikkelig grovt og inneholder store mengder næringsstoffer som gjør kroppen din godt.

Oppskrift

1 brød

6 dl vann

2 ss lønnesirup

1 ts tørrgjær

200g bokhvetemel

50g havregryn

50g linfrø

50g solsikkekjerner

50g gresskarkjerner

2 ss fiberhusk

En klype salt

Gresskarkjerner til å ha på toppen

1. Bland sammen vann, lønnesirup og tørrgjær i en skål.

2. Bland de tørre ingrediensene i en stor bakebolle.

3. Tilsett det våte til det tørre og bland godt.

4. La deigen heve over natten eller minst 2 timer på benken.

5. Ha deigen over i en brødform med bakepapir og strø gresskarkjerner på toppen.

6. Sett ovnen på 175 grader og la deigen etterheve i ca en halv time.

7. Stek brødet midt i ovnen i 75 minutter.

8. Ta ut brødet, løft bakepapiret forsiktig ut av formen, sett brødet på hodet på et bakebrett og fjern bakepapiret.

9. Sett brødet inn i ovnen igjen i 5-10 minutter til skorpen er hard.

10. Avkjøl brødet opp ned på bakebrettet i minst en halv time og nyt!

Jeg anbefaler å oppbevare brødet på benken uten en pose rundt, for hvis det legges i en pose blir det fort litt fuktig og skorpen blir ikke lenger sprø. Brødet holder seg godt når det ikke er tildekket og det kan også fint fryses ned i skiver.

Lov meg å prøve dette brødet!

Klem

#vegansk #glutenfritt #brød #bokhvete #havre #linfrø #gresskarkjerner #solsikkekjerner #fiberhusk #lønnesirup

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com