• Trude Fjugstad

Rå pepperkakekuler med nøtter


Helt i siste liten kommer en liten juleoppskrift til fra meg. Jeg har som vanlig gjort den feilen at jeg har lagd masse julemat, men så har jeg spist opp alt og nå står jeg her lille julaften uten noen som helst julekaker. Haha! Så i dag skal jeg lage karamelliserte mandler, disse kulene, Veganmisjonen sin sjokoladepudding og mine egne veganske kjøttkaker - så er vi klare til jul!

I fjor lagde jeg rå julekuler med havregryn og kokos som du finner HER. De er uten nøtter og passer perfekt for de som har nøtteallergi, men i år ble det disse deilige nøttekulene med pepperkakekrydder jeg gikk for. Kulene er som vanlig kjempeenkle å lage - det tar bokstavelig talt fem minutter å lage deigen, og så litt mer tid å rulle kulene - og de er næringsrike, mettende og gode. Kombinasjonen av nøtter, dadler og krydder gir en skikkelig komplett julesmak, og jeg gleder meg til å sette disse på kakebordet i julen. Jeg håper du får lyst til å gjøre det samme!

Oppskrift

Ca 20 kuler

1 dl mandler

1 dl cashewnøtter

1 dl tettpakkede dadler (ca 12 stk)

1/2 ts kanel

1/4 ts ingefær

1/4 ts nellik

En klype salt

1. Ha alle ingrediensene bortsett fra dadler i en food processor og kjør i 5-10 sekunder.

2. Tilsett dadlene og kjør til deigen henger sammen. Unngå å kjøre så lenge at nøttene blir helt knust, for det er godt med litt crunch.

3. Sett deigen i kjøleskapet i en halv time for at den skal sette seg litt.

4. Rull kuler i ønsket størrelse. Oppbevar i kjøleskap.

Håper det smaker!

Klem og god jul!

#vegansk #glutenfritt #raw #kuler #jul #mandler #cashewnøtter #dadler #kanel

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com