• Trude Fjugstad

Rå sjokoladekake med mandler


Denne kaken er bare helt fantastisk god! Den er rå, glutenfri og såklart vegansk. Jeg er veldig glad i kombinasjonen av mørk sjokolade og mandler, og her får du nettopp dette: en tykk, knasende bunn og et fyldig og fløyelsmykt fyll. Topp det hele med litt gravhakkede mandler og du har den perfekte desserten!

Det er utrolig mange fordeler ved å lage rå kaker. Ikke bare er de utrolig gode, men de er dessuten enkle å lage og holder seg godt. I fjor lagde jeg raw brownies til julaften, og resten av kaken var det bare å sette tilbake i fryseren, og da hadde jeg kake til hele romjulen og godt ut i januar. Disse rå kakene inneholder i tillegg mye mer næring enn en vanlig kake. For eksempel inneholder rå kakao store mengder antioksidanter og mineraler, mandler inneholder gode fettsyrer og vitamin E og dadler består av mye fiber og gode karbohydrater. Kakene inneholder i likhet med andre kaker mye kalorier, men i disse kakene følger mye stoffer som kroppen har godt av med på kjøpet.

Jeg håper dere blir fristet til å teste ut denne oppskriften. Hvis bildene gir deg vann i munnen så kan jeg love deg at kaken er enda bedre enn den ser ut til!

Oppskrift

20 cm rund form

Bunn

3 dl mandler

2 ss kokossukker

2 dl tettpakkede myke dadler

1 ss kokosolje

En klype salt

Fyll

1,5 dl rå kakao

1 boks fullfett kokosmelk som har stått i kjøleskapet over natten

2 ss kokossukker

1 dl smeltet kokosolje

1 dl lønnesirup

1 dl tettpakkede myke dadler

1/2 ts vanilje

En klype salt

Grovhakkede mandler til pynt

1. Ha mandler, kokossukker og salt i en food processor og kjør i 10-15 sekunder til det er blandet.

2. Tilsett dadlene og kokosolje imens food processoren kjører til deigen er så seig at den holder seg sammen når du klemmer på den.

3. Press bunnen ut i en form med bakepapir i bunnen, gjerne ved hjelp av et glass eller lignende. Sett bunnen i fryseren imens du lager fyllet.

4. Bland det harde fra boksen med kokosmelk med de øvrige ingrediensene til fyllet. Hemmeligheten bak en fantastisk god kake er å kjøre blenderen lenge nok, så fortsett helt til fyllet blir fløyelsmykt og helt uten små og store klumper.

5. Hell fyllet over bunnen og fordelt det jevnt utover i formen.

6. Sett kaken i fryseren i ca 20 minutter. Ta så kaken ut og strø litt hakkede mandler langs ytterkanten av kaken.

7. Sett kaken tilbake i fryseren og la den stå i fryseren over natten eller i ca 6 timer.

8. Sett kaken i kjøleskap i ca en halv time før den skal spises slik at den mykner litt, og servér!

Hvis du ikke spiser opp alt på en gang kan du sette kaken tilbake i fryseren. Her kan den stå i flere uker uten noen problemer!

Håper det smaker!

Klem

#raw #vegansk #glutenfritt #kake #mandler #kokosmelk #dadler #kokosolje #kakao #lønnesirup #vanilje

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle