• Trude Fjugstad

Sjokoladehjerter med pepperkakefyll


Pepperkaker + sjokolade = sant! Disse hjertene er i tillegg glutenfrie og veganske og sunne. Ikke verst til julesnacks å være, eller hva?

Disse hjertene lager du på kort tid, og sannsynligvis spiser du dem opp like fort, haha! Alt du trenger er en food processor og hjerteformer. Jeg har kjøpt mine former på Ikea, men jeg vet at du får liknende på en del helsekoster og i bakebutikker. Og du kan selvfølgelig bruke andre former enn hjerter også! Ingrediensene i hjertene er enkle å få tak i, og du kan bruke den type sjokolade du liker best. Blant annet så er Coop sin kokesjokolade vegansk (denne), eller du kan bruke Freia sin økologiske 70% sjokolade (denne) eller Änglamark sin 70% sjokolade (denne). De er altså alle veganske! Jeg har brukt en kombinasjon av sjokoladeknapper jeg fant på en helsekost i Sverige og Freia sin sjokolade. Du kan også lage din egen sjokolade hvis du vil lage alt fra bunnen av!

Jeg håper dere blir fristet til å teste denne gode konfekten og at dere får lyst til å dele den med venner og familie i julen! Ingenting sprer sunn og plantebasert livsstil bedre enn skikkelig god mat, og kanskje dette kan være et godt eksempel på det?

Oppskrift

Ca 25 hjerter

150g vegansk sjokolade

1 dl mandler

1 dl tettpakkede dadler (ca 24 stk)

2 ts kokosolje

1/2 ts kanel

1/4 ts ingefær

1/4 ts nellik

En klype salt

1. Smelt sjokoladen i vannbad. La den kjøle seg ned litt og fordel i hjerteformer og spre sjokoladen slik at den danner et tynt lag på sideveggene og i bunnen. Det blir ca 25 hjerter, og det skal være igjen smeltet sjokolade til bunnen.

2. Sett formene i fryseren slik at de får satt seg.

3. Ha mandler og krydder i en food processor og kjør i 10-15 sekunder til nøttene er knust.

4. Tilsett dadler og kokosolje og kjør til en jevn deig. Den skal være relativt jevn og litt klissete.

5. Ta ut hjerteformene med sjokolade, rull en liten bit med pepperkakefyll og press det ut i formen. Pass på at det er litt plass igjen i formen til sjokoladen som skal utgjøre bunnen. Gjør dette med alle formene.

6. Fordel resten av den smeltede sjokoladen i hjertene.

7. Sett formene i fryseren igjen og la dem stå i minst én time til sjokoladen er helt stivnet.

8. Ta sjokoladehjertene med pepperkakefyll ut av formene og oppbevar i kjøleskap! Nyt!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #sjokolade #mandler #dadler #kokosolje #jul

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com