• Trude Fjugstad

Varmende tomatsuppe


Er det lov å skryte på seg å lage verdens beste tomatsuppe? Jeg håper det, for denne tomatsuppen er faktisk nettopp det! Suppen er fyldig, kremet, mettende, varmende og smaksrik og passer perfekt på en kald høstdag.

Nå som været blir kaldere er vi i gang med suppemandag igjen. Jeg synes suppe er den beste maten å starte uka med fordi det tar kort tid å lage, er sunt etter en helg med litt mer utskeielser og såklart smaker godt. Det er dessuten lett å doble oppskriften slik at man har ekstra suppe som kan nytes til lunch eller middag senere i uken. Jeg tenkte å viet et eget innlegg til min kjære suppemandag og samle oppskriftene som går på rundgang hjemme hos oss, men jeg kan allerede avsløre at denne er en av favorittene.

Mine kriterier til suppe er at den er mettende i seg selv, at den er næringsrik og at den er most. Jeg foretrekker suppe alene, så selv om Petter gjerne vil ha pannekaker ved siden av tomatsuppe får suppene mine stå i rampelyset alene - både fordi de er så gode i seg selv og fordi det er utrolig mye enklere enn å lage en rett til ved siden av. At suppen inneholder en kombinasjon av makronæringsstoffer, vitaminer og mineraler er selvfølgelig veldig viktig ettersom jeg vil at kroppen min skal ha det best mulig og dermed få et utvalg av god næring. At jeg må ha supper i most form er mest av alt en sær, ubegrunnet mening jeg har, og få ting gir meg så fnatt som når en oppskrift ber meg mose bare deler av suppen eller ta ut litt av suppen imens jeg moser og ha det tilbake igjen etterpå slik at det gjenstår noen biter. Usj, det synes jeg ikke er noe godt! Suppene mine skal være kremet og tykke og smelte på tungen, haha. Noen som er enige?

Oppskrift

3-4 porsjoner (1,5 L)

1 rødløk

2 fedd hvitløk

6 halve soltørkede tomater i olje

1 boks hakkede tomater

2 store tomater

2 dl røde splittlinser

2 ss tomatpuré

6 dl vann

1/2 buljongterning*

1/2 ts paprikapulver

1/2 ts gurkemeie

1/2 ts chili

1 ts tørket basilikum

Salt og pepper

*hemmeligheten til god suppe er virkelig en god buljong, og jeg vil anbefale denne fra helsekost

1. Grovhakk løk, finhakk hvitløk og ha det i en gryte sammen med soltørkede tomater i biter. Stek i noen minutter på medium varme i oljen fra de tolrørkede tomatene til løken er myk og blank.

2. Tilsett krydder og stek i et par minutter til.

3. Ha oppi hakkede tomater, tomater i terninger, splittlinser, tomatpuré, vann og buljong og kok opp. La koke i ca 20 minutter til linsene er gjennomkokt.

4. Mos suppen godt med en stavmikser. Fortsett til suppen er helt kremet og myk. Smak til med salt og pepper.

5. Server varm med litt frisk basilikum eller avkjøl og oppbevar i kjøleskap i 2-3 dager!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #rødløk #hvitløk #soltørkettomat #tomat #linser #buljong #gurkemeie #basilikum #suppe

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com