• Trude Fjugstad

Naturlig og miljøvennnlig smikefjerning


Det enkle er ofte det beste, er det ikke det man sier? Når man begynner å bevisst på hva man putter i kroppen sin - både med tanke på egen helse, dyrevelferd og miljø - er veien til å bli bevisst på hva man putter på kroppen sin kort. For meg innebærer det å bruke så få og så rene produkter på huden min som overhode mulig, og et enkelt sted å starte er med sminkefjerneren din.

Kokosolje er uten tvil den beste sminkefjerneren jeg har prøvd. Og jeg har prøvd ganske mye forskjellig opp igjennom. Særlig vannfast maskara er det ingenting som fjerner så godt som kokosolje,og man slipper å gni så mye på øyevippene og dermed slite på de tynne hårene der. Tvert imot nærer kokosoljen øyevippene, og jeg personlig synes vippene mine virker lengre og friskere når jeg fjerner sminken med kokosolje og oljen får bli sittende og pleie over natten. Kokosolje kjøper jeg i glasskrukker på feks helsekost eller hos Nøtteblanderen i Oslo, og deretter overfører jeg litt til en liten krukke som jeg har stående i skapet på badet og er klar til bruk.

For å gjøre det hele enda mer miljøvennlig, og også zero waste har jeg gått til innkjøp av pads av bomull og hamp. Jeg har kjøpt mine hos BeEco til 15 kr pr stk, og de finner du HER. Padsene er myke og skånsomme mot huden og er av god kvalitet - noe helt annet enn engangspadsene du får på butikken! Hele poenget er selvfølgelig at padsene kan brukes igjen og igjen, og du rengjør dem enkelt ved å skylle dem i varmt vann etter bruk og så vaske dem i vaskemaskinen sammen med klærne dine (gjerne i en liten tøypose). Ut av maskinen kommer rene pads som du kan gjenbruke, og min erfaring er at de er like mye og fine etter mange gangs bruk.

For å fjerne sminken pleier jeg først å ha padsen i rennende varmt vann og deretter ta ut litt kokosolje fra beholderen. Kokosoljen smelter på den varme padsen, og så er det bare å forsiktig tørke vekk sminken. Jeg pleier ikke å rense vekk kokosoljen etterpå fordi jeg synes den lille mengden som sitter igjen på huden og på vippene fungerer bra til å gi fukt over natten - også lukter det fantastisk godt! Alternativt kan man selvfølgelig skylle vekk med litt vann.

Håper dere ble inspirert til å gjøre sminkefjerningen litt mer naturlig og miljøvennlig!

Klem

#miljøvennlig #naturligeprodukter #kokosolje #zerowaste

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com