• Trude Fjugstad

Havrebarer med vanilje og bringebær


Hei - alt for lenge siden sist. Det går virkelig i ett på studiet nå, og på tross av at denne oppskriften har ligget klar i tre uker har jeg ikke prioritert å publisere den. Obligatorisk undervisning, kveldsvakter, valpekurs og alt annet som hverdagen består av går dessverre foran å få oppdatert bloggen, men jeg skal prøve å publisere litt hyppigere fremover.

Her kommer ihvertfall oppskrift på utrolig lettvinte og gode havrebarer som er supre nettopp i en travel hverdag. Barene oppstod da jeg fant ut at jeg i stedet for å rulle kuler kunne presse deigen ut i en form og dermed spare tid, og smaken blir såklart den samme gode. Som dere kanskje vet er bringebær og vanilje to av mine favorittingredienser, så denne gangen måtte det bli denne gode smakskombinasjonen. Sammen med havre med mye fiber, protein og trege karbohydrater og kokos sine gode fettsyrer er disse barene perfekt til å ha med på skole eller jobb, og de holder seg helt fint i romtemperatur en liten stund (selv om de blir litt mykere etterhvert).

Trikset for skikkelig god smak er å bruke ekte vaniljepulver, det vil si innholdet fra en vaniljestang. Jeg liker å kjøpe små bokser med dette sorte pulveret, men du kan selvfølgelig også kjøpe vaniljestang på butikken og ta ut innholdet selv. Frysetørkede bringebær fås kjøpt på helsekost, i frukt- og grøntbutikker og ikke minst på iherb.com og vitacost.com. Det er veldig lite som skal til av både vaniljepulver og frysetørkede bringebær, så selv om prisen kan virke litt stiv i forhold til innholdet i pakken varer det lenge og blir dermed rimeligere enn forventet. Også er det jo helt utrolig godt!

Oppskrift

16 barer

4 dl store havregryn

2 dl kokosmasse

1 ss kokossukker

1/4 ts vanilje

En klype salt

2 dl (ca 24 stk) myke dadler, jeg bruker rotab

2 ss frysetørkede bringebær

1. Ha havregryn, kokos, kokossukker, vanilje og salt i en food processor og kjør i noen sekunder.

2. Tilsett dadlene og kjør til en jevn deig slik som på bildene.

3. Ha deigen over i en 20 x 20 cm form med bakepapir og bland inn frysetørkede bringebær som du smuldrer med hendene.

4. Press deigen ut i formen og sett den i kjøleskapet.

5. Etter ca en time kan du ta formen ut og dele opp i 16 biter. Oppbevar i kjøleskap og nyt når du er småsulten!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #barer #havre #kokos #vanilje #frysetørkedebringebær #dadler

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com