• Trude Fjugstad

Sjokoladekuler med mandler og maca


Jeg elsker, elsker, elsker å lage raw kuler, for det er så utrolig enkelt og så himla godt! I tillegg er det en veldig enkel måte å integrere flere sunne råvarer i hverdagen, som her med nøtter, rå kakao og maca.

Rå kakao er en helt fantastisk råvare. Det inneholder store mengder antioksidanter, magnesium og fiber som er godt for energiomsetningen og en sunn fordøyelse. Det høye innholdet av en neurotransmitter kalt anandemid (etter ananda på Sanskrit som betyr lykke) som binder til reseptorer i hjernen gir lykkefølelse og smertedemping, og rå kakao øker også nivået av lykkehormonet sertonin i kroppen. Ikke rart du føler deg bra når du spiser disse kulene!

Sammen med mandler med sine umettede fettsyrer, fiber og vitamin E og adaptogenet maca med høye nivåer av vitamin C, B6, jern og kobber utgjør disse sjokoladekulene et skikkelig energi- og næringsboost som gjør seg godt både som mellommåltid og som dessert!

Oppskrift

25 kuler

3 dl mandler

3 ss rå kakao

1 ss maca

1 ss kokossukker

En klype vanilje

En klype salt

2 dl (ca 24 stk) myke dadler, jeg bruker rotab

1. Ha alle ingrediensene unntatt dadler i en food processor og kjør i noen sekunder til nøttene er grovhakket og alt er godt blandet.

2. Tilsett dadlene og kjør til deigen er såvidt klissete. Unngå å kjøre for lenge, for da mister du bitene av mandler og det blir vanskelig å rulle kuler.

3. Rull kuler i ønsket størrelse.

4. Oppbevar i kjøleskap og nyt ved enhver anledning!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #kuler #kakao #maca #mandler #raw #vanilje #dadler

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com