• Trude Fjugstad

Grønn salat med stekt sopp og bokhvete


Masse grønne grønnsaker i en fin harmoni med sopp, tomat, krydder og bokhvete utgjør en deilig salat som du lager på under en halv time. I denne skålen finner du mange gode næringsstoffer som gjør både hodet og magen glad, den er enkel å lage og den inneholder ingredienser som du lett får tak i.

I denne salaten har jeg valgt å bruke bokhvete - et glutenfritt frø i familie med blant annet rabarbra. Det gir en nøtteaktig smak og gjør salaten mer mettende ved å bidra med både fiber og proteiner. Det inneholder i tillegg mye vitamin B vitaminer, mangan, magnesium og kobber. Jeg foretrekker å bruke ristet bokhvete i salater, men du kan gjerne bruke rå bokhvete også hvis du ønsker det.

Hvis du er blant dem som synes at salat ikke er så spennende vil jeg anbefale deg å prøve å steke opp litt grønnsaker og ha det i salaten for mer smak. Sopp i kombinasjon med hvitløk krydret med paprika, chili, pepper og tamari gjør salaten fyldigere og saftigere enn vanlig og inneholder mye mer smak enn rå grønnsaker. Tomat har også godt av å varmes opp, både fordi det gir mer sødme og fordi det bidrar til at mengden av næringsstoffer som kalles fytokjemikalier øker. Hvis du er som meg og synes grønnkål blir litt hardt og tørt i seg selv lover jeg at det blir mye bedre når det stekes med litt olje og grønnsaker - både i smak og konsistens! Gi det en sjanse - kanskje du oppdager at det er nettopp dette som skal til for at du begynner å elske salater?

Oppskrift

2 porsjoner

1 dl bokhvete

2 dl vann

En klype salt

3 fedd hvitløk

300 g sopp

10 cherrytomater

3 stilker grønnkål

1 ts paprikakrydder

1/2 ts pepper

Evt litt chili

1 ss tamari

1-2 håndfuller spinat

1/2 agurk

1 avocado

Hampfrø

1. Skyll bokhveten og ha den i en gryte med vann og salt. Kok på medium varme til alt vannet har trukket inn (ca 15 minutter).

2. Finhakk hvitløk og skjær soppen i tynne skiver. Stek med litt olivenolje på medium varme til soppen har frigjort vannet og dette har fordampet.

3. Skjær tomatene i fire og grovhakk grønnkålen og tilsett dette til soppen sammen med krydder og tamari. Stek i 5-10 minutter.

4. Grovhakk spinaten.

5. Lag tynne skiver av agurken ved hjelp av en ostehøvel.

6. Del avocadoen i små terninger.

7. Fordel ferdig kokt bokvete, stekt sopp, tomat og grønnkål. spinat, agurk og avocado i to store skåler og topp det hele med litt pepper og hampfrø.

8. Bon appétit!

Håper det smaker!

Klem

#glutenfritt #vegansk #salat #bokhvete #hvitløk #sopp #tomat #grønnkål #tamari #agurk #avocado #spinat #hampfrø

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle