• Trude Fjugstad

Grove bananmuffins med sjokoladebiter


Disse muffinsene tilsvarer et bananbrød i porsjonsbiter - ikke verst? Jeg elsker, elsker, elsker banan, og sammen med sjokolade blir det helt fantastisk. Det var ikke uten grunn at Petter og jeg spiste opp alle de tolv muffinsene på én dag, for å si det sånn...

Muffinsene er grove med fiber fra havregryn, banan og linfrø og metter godt med en god kombinasjon av trege karbohydrater, fett og protein. Bananer gir påfyll av kalium, vitamin B6 og vitamin C. I mørk sjokolade finner du store mengder magnesium, kobber og mangan, og ikke minst antioksidanter som beskytter mot oksidativt stress og dermed beskytter cellene dine. Sunn mat som er enkelt å lage og som smaker nydelig er min favoritt, og her er nok en oppskrift på det!

Oppskrift

12 muffins

3 bananer 2 ss knuse linfrø 0,5 dl mandelmelk 0,5 dl smeltet kokosolje 3 ss lønnesirup

1 dl kokossukker 1 ts natron 1/2 ts bakepulver 1,5 dl lettkokte havregryn 2,5 dl sammalt grovt speltmel 1 dl siktet speltmel En klype vaniljepulver En klype salt

Ca 30 g mørk sjokolade

1. Sett ovnen på 175 grader. 2. Ha bananene i en stor bakebolle og mos dem med en gaffel. 3. Tilsett resten av de våte ingrediensene og linfrøene og bland godt. 4. Tilsett de tørre ingrediensene til bakebollen en etter en og rør godt til du har en jevn deig. 5. Hakk sjokoladen og vend den forsiktig inn. 6. Smør et muffinsbrett og fordel deigen i de 12 formene. 7. Stek i ca 25 minutter til skorpen på muffinsene er gylden. 8. Avkjøl på en rist og nyyyyyt!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #banan #linfrø #mandelmelk #kokosolje #lønnesirup #havre #spelt #vanilje #sjokolade

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle