• Trude Fjugstad

Berry bowl med brokkoli


Tenk at man kan ha brokkoli i en smoothie bowl med bær uten at det hverken synes eller smakes! Denne bowlen er stappfull av næring, utrolig god og ikke minst forfriskende i det varme været. Den er min nye favoritt, og kanskje den blir din nye favoritt også?

Brokkoli er som jeg har nevnt før noe av det aller sunneste du kan spise. Det inneholder rikelig med vitamin C, vitamin K og antioksidanter og kan bidra til å øke opptaket av jern og kalsium fra tarmen. Fiberet i brokkoli er godt for fordøyelsen, og det høye innholdet av krom bidrar til stabilt blodsukker og senker blodtrykket. Ikke minst inneholder brokkoli stoffer som kan forebygge utvikling av flere typer kreft. Mer informasjon om helsefordelene ved brokkoli kan du finne her.

I tillegg til brokkoli inneholder denne bowlen masse gode fettsyrer fra kokos, mandler og chiafrø. Når du spiser fett i kombinasjon i karbohydrater vil blodsukkeret stige saktere og du unngår at det flyr opp og stuper ned igjen. Ved å ha et stabilt blodsukker vil energinivået også være stabilt og du føler deg frisk og kvikk lenge!

Oppskrift

En skål

1 frossen banan

En håndfull frosne bringebær

En håndfull frosne jordbær

4-5 buketter frossen brokkoli

1 ts mandelsmør

1 dl kokosmelk

1-2 dl mandelmelk

Kokosmasse

Chiafrø

Puffet quinoa

Frysetørkede bringebær

1. Ha alle ingrediensene i en sterk blender og kjør til en jevn smoothie. Juster evt konsistensen med mer mandelmelk.

2. Ha smoothien over i en skål og topp med kokosmasse, chiafrø, puffet quinoa og frysetørkede bringebær.

3. NYT!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #smoothiebowl #banan #bringebær #jordbær #kokosmelk #kokos #mandelmelk #mandelsmør #brokkoli #chiafrø #quinoa #frysetørkedebringebær

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle