• Trude Fjugstad

Min favorittsalat med søtpotet og linser


Jeg elsker salat! Og spesielt denne salaten! Hvis jeg skulle valgt en rett jeg måtte spise til hvert måltid resten av livet hadde det uten tvil vært denne salaten med alt jeg elsker av grønnsaker.

Denne salaten er mettende, smaksrik, fyldig og fantastisk god. Jeg er veldig streng når det kommer til salater og hva de skal inneholde, og blant annet så lager jeg aldri salat med salat, og rå rødløk kan holde seg laaaangt unna min salatskål. Derimot fyller jeg alltid salatene mine med belgfrukter, spinat, diverse grønnsaker, avocado og gjerne søtpotet og hampfrø.

Jeg tror mange forbinder salater med å være kjedelig tilbehør som ikke smaker noe særlig om som ihvertfall ikke gjør deg mett. Det ønsker jeg gjerne å motbevise, for salat kan være så utrolig mye mer enn det. Når du lærer hvordan man setter sammen en god salat har jeg virkelig troen på at det kan bli den nye yndlingsmaten din. Jeg har ikke vært en salatelsker hele livet, men de siste årene har det blitt min klare favoritt, både fordi det smaker godt, det er enkelt og lite tidskrevende å lage og fordi det gir kroppen min påfyll av det den trenger av makro- og mikronæringsstoffer.

Oppskrift

En stor skål/en porsjon

1/2-1 søtpotet

Paprikapulver

Pepper

En god håndfull spinat

10 cherrytomater

1/4 agurk

1 boks røde linser

1 avocado

Hampfrø

Næringsgjær

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Kutt søtpoteten i 1 cm store terninger, ha dem på et stekebrett med bakepapir og krydre med paprika og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i ca 25 minutter.

3. Grovhakk spinat, del tomatene i fire og kutt agurk i passe store biter.

4. Hell vannet av linsene og skyll dem godt. La vannet renne av og ha dem over i skålen.

5. Velg om du vil mose avocadoen eller ha den i terninger og bland det godt inn i salaten.

6. Tilsett bitene med bakt søtpotet.

7. Topp gjerne salaten med hampfrø og næringsgjær og NYT!

Håper det smaker og at du blir inspirert til å spise masse god salat!

Klem

#avocado #spinat #agurk #tomat #søtpotet #linser #hampfrø #næringsgjær

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com