• Trude Fjugstad

Linsepasta med sopp og tomat


Hurra, nå er endelig den verste eksamenen dette semesteret overstått! Jeg håper det har gått bra med alle som har hatt eksamen og at dere nyter ferien hvis den er i gang. Jeg har en liten eksamen igjen og så er det sommerferie!

Denne pastaretten er min nye favoritt. Vi spiser den omtrent ukentlig, og særlig nå som det har vært eksamensperiode og det ikke har vært hverken tid eller motivasjon til å bruke så mye tid på å lage middag. Men det gjør heller ingen ting når den er så god og næringsrik!

Jeg bruker Rema 1000 sin glutenfrie linsepasta og synes den er helt super! Du kan selvfølgelig bruke andre typer pasta og helt vanlig pasta også hvis du ønsker det. Fordelen med pasta laget av linser er at den inneholder masse proteiner og dermed metter godt! Sammen med hvitløk, sopp, deilig tamari (glutenfri soyasaus), tomat og spinat blir denne retten helt nydelig. Den gir deg påfyll av det du trenger av protein, fett og sunne karbohydrater og gode vitaminer og mineraler. Fra du starter å lage mat til det er klart tar det ca 15 minutter, og det er minimalt med arbeid underveis. Perfekt!

Oppskrift

To porsjoner

2 porsjoner linsepasta

3 fedd hvitløk

10 store champignon

10 cherrytomater

2 ss tomatpuré

2 ss tamari

1-2 håndfuller spinat

Paprikapulver

Pepper

1. Kok opp vann med salt og tilsett linsepastaen. Kok etter anvisning på pakken.

2. Finhakk hvitløk og skjær soppen i skiver. Ha dette i en stekepanne med litt olivenolje og stek på middels varme til vannet fra soppen er borte.

3. Tilsett tamari, tomatpuré og paprikapulver og pepper etter ønske.

4. Skjær tomatene i fire og ha dem oppi sammen med det andre. Stek i et par minutter.

5. Grovhakk spinaten, tilsett i stekepannen og stek videre til spinaten har sunket sammen. Hvis pannen blir tørr underveis kan du tilsette litt mer olje eller litt kokevann fra pastaen.

6. Hell vannet av pastaen, fordel den i to skåler og topp med soppblandingen. Strø gjerne litt hampfrø på toppen og pynt med litt basilikum!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #pasta #linser #sopp #hvitløk #tomat #tamari #spinat

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com