• Trude Fjugstad

Bokhvetegrøt med eplemos


Som dere sikkert har fått med dere elsker jeg grøt, og det er det mange grunner til! Grøt kan varieres i det uendelige ved å bruke ulike kornsorter, ulike typer plantemelk og ulike typer topping, og grøt basert på havregryn er mettende og fiberrikt og holder blodsukkeret stabilt. Det er ikke uten grunn at jeg spiser grøt til frokost hver dag, og ofte også til lunch.

Denne grøten inneholder et frø som kalles bokhvete. På tross av hva navnet skulle tilsi er det fritt for både hvete og gluten og egner seg derfor perfekt til alle med cøliaki eller andre som ønsker å spise glutenfritt. Bokhvete inneholder rikelig med proteiner, magnesium, jern, kalium, fosfor, kobber og B-vitaminer. I tillegg finner du masse antioksidanter i bokhvete, og det har positiv effekt på kolesterolet, fordøyelsen og blodtrykket.

I denne grøten bruker jeg hel bokhvete. Sammen med havregryn gir det en kremet og fyldig grøt med en deilig konsistens. Du kan bruke både rå bokhvete og ristet bokhvete, så prøv deg gjerne frem og finn din favoritt. I kombinasjon med eplemos, litt bær, kokosflak og chiafrø blir denne grøten helt nydelig, og den gjør seg godt til frokost, lunch eller kveldsmat.

Oppskrift

En skål

0,5 dl hel bokhvete

1,5 dl vann

1 dl små havregryn

2 dl plantemelk, feks hjemmelaget mandelmelk

1/2 ts kanel

Eplemos, veldig gjerne Helios sin med mango som er helt nydelig!

Bringebær

Kokosflak

Chiafrø

1. Kok opp bokhvete og vann på middels varme til alt vannet har kokt inn.

2. Tilsett havregryn, plantemelk og kanel og kok videre.

3. Når grøten er passe konsistens er det bare å overføre den til en skål, toppe den med eplemos og andre godsaker og nyte grøten varm!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #havre #havregrøt #grøt #bokhvete #plantemelk #mandelmelk #eple #eplemos #kokos #bringebær #chiafrø

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com