• Trude Fjugstad

Macakuler


De siste ukene er det kuler som har reddet meg og hjulpet meg gjennom lange dager. De er så greie å ha med seg overalt, og de er enkle å spise på farten, for eksempel når man venter på toget på vei fra skole til jobb. De er også veldig enkle å lage når man først får seg til å gjøre det, og mitt triks er bruke fem minutter på å lage deigen og så rulle kuler imens man ser på yndlingsprogrammet sitt om kvelden. Funker som bare det!

Som den skeptikeren jeg er var jeg først usikker på om jeg ville teste maca, men etter å ha undersøkt det litt nærmere har jeg nå gitt det en sjanse. Maca inneholder store mengder antioksidanter som beskytter cellene fra oksidativt stress og har god effekt på energinivået ditt. Det er også kjent som et veldig potent adaptogen som har positiv effekt på både kvinnelig og mannlig fertilitet. Mer info finner du blant annet i denne studien her. Maca fås kjøpt på helsekost, enten i butikk eller på nett, og selv om det kanskje kan virke dyrt bruker man såpass lite av gangen at prisen slettes ikke blir så verst allikevel!

Maca smaker litt karamell-aktig, og jeg liker det best i kuler slik som her eller i kombinasjon med rå kakao. Hvis du aldri har brukt maca før vil jeg anbefale deg å prøve litt først og deretter øke mengden slik at kroppen din venner deg til det. Noen blir litt dårlige i magen av maca i starten, men med gradvis tilnærming pleier det å gå bra og du får kun de positive virkningene.

Oppskrift

Ca 20 kuler

2 dl havregryn (jeg foretrekker store havregryn)

1 dl kokosmasse

1 ss kokossukker

1 ss macapulver

En klype salt

1 dl tettpakkede rotab dadler (ca 10-12 stk)

1. Ha alle ingrediensene unntatt dadlene i en food processor. Kjør i noen få sekunder slik at alt blandes.

2. Tilsett dadlene og kjør til en jevn masse. Deigen skal ikke være helt most men ha biter av kokosmassen og havregrynene intakt (se bildene). Da blir de ikke klissete og er enklere å rulle.

3. Rull ca 20 kuler, og rull gjerne kulene i macapulver etterpå hvis du ønsker det! Oppbevar i kjøleskapet.

Håper det smaker!

Klem

#raw #vegansk #glutenfritt #kuler #havre #kokos #maca #dadler

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com