• Trude Fjugstad

Rå kuler med kanel


Med dager som går i ett har det plutselig gått flere uker siden jeg delte noe med dere sist, men nå er jeg klar med en ny oppskrift! Jeg har utrolig mange temaer jeg ønsker å skrive om og idéer til oppskrifter jeg ønsker å dele med dere, så når tiden strekker til lover jeg at det kommer til å ramle inn nye innlegg her.

Men nå er det klart for rå kuler! Å ha mat liggende i kjøleskapet er helt essensielt når dagene en travle, og kuler er en av mine favoritter. Disse kulene her tar bokstavelig talt fem minutter å lage, gir lite oppvask og inneholder få ingredienser slik at du slipper å løpe fra butikk til butikk for å handle. De er kjempegode og næringsrike og har en base av havre og dadler som gir deg energi og metter godt. Kulene holder seg godt i veska eller sekken hvis du har dem med når du er ute og farter, og de kan oppbevares i kjøleskap eller fryseren for å vare lenge.

Kanel er utrolig sunt og fungerer både som en antioksidant og antiinflammatorisk. Å spise litt kanel hver dag er utrolig bra for kroppen, men det er også viktig å være klar over at kanel kan være levertoksisk i høye doser. Det finnes to typer kanel: cassiakanel og ceylonkanel. Den førstnevnte er den vanligste typen, og det er denne du finner i matbutikken. Cassiakanel inneholder mye av stoffet kumarin som utøver den levertoksiske effekten, og det anbefales derfor ikke mer en 1/2 ts med denne typen kanel daglig. Heldigvis kan du bytte over til ceylonkanel som har et lavere innhold av kumarin og dermed kan spises i større mengder. Ceylonkanel er den originale kanelen og har en fyldigere og mildere smak enn cassiakanel (og er etter min mening mye bedre), og du får kjøpt den på helsekost. Jeg anbefaler på det sterkeste at du bruker ceylonkanel, og hvis ikke er det greit å være obs på mengden du får i deg. Mer om kanel og kumarin og risikovurderingen som er foretatt finner du HER.

Oppskrift

Ca 20 kuler

2 dl havregryn (jeg foretrekker store havregryn)

1 dl kokosmasse

1 ss kokossukker

1 ts kanel (se over)

En klype salt

1 dl tettpakkede rotab dadler (ca 10-12 stk)

1. Ha alle ingrediensene unntatt dadlene i en food processor. Kjør i noen få sekunder slik at alt blandes.

2. Tilsett dadlene og kjør til en jevn masse. Deigen skal ikke være helt most men ha biter av kokosmassen og havregrynene intakt (se bildene). Da blir de ikke klissete og er enklere å rulle.

3. Rull ca 20 kuler og vips så er de klare! Oppbevar i kjøleskapet.

Håper det smaker!

Klem

#raw #vegansk #glutenfritt #kuler #havre #kokos #dadler #kanel

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle