• Trude Fjugstad

Fylte sjokoladeegg


Påsken nærmer seg, og jeg har blitt inspirert til å lage fylte sjokoladeegg i to versjoner: med karamellfyll og med hvit krem. Da jeg nevnte det på snappen min (trudesmat) var det mange som ønsket seg oppskrift på disse, og det er utrolig stas. Og jeg skjønner dere godt, for herregud så gode de er!

Så her er de! Veganske sjokoladeegg med to ulike typer søte, kremete og deilige fyll. Karamellfyllet har jeg brukt tidligere i oppskrift på sjokoladehjerter med karamellfyll, men det hvite kremfyllet er helt nytt. Det er basert på cashewnøtter og smaker helt nydelig! Jeg har valgt å bruke sjokolade med 70% kakao til å lage eggene, men du kan gjerne prøve med vegansk melkesjokolade eller noe annet fristende. Jeg har troen på at det blir fantastisk uansett!

Jeg har kjøpt eggformene mine på søstrene grene, og der kostet det ca 25 kr for en silikonform med seks egg. I denne oppskriften har jeg brukt to slike former - en til hver type fyll. Du kan selvfølgelig også bruke andre typer former, og prøv deg gjerne frem med fylte hjerter, stjerner, blomster osv. Det er dessuten perfekt hvis du vil lage disse deilige sjokoladebitene utenom påsken!

Oppskrift

12 egg

Sjokolade

200 g mørk sjokolade, feks coop änglamark eller coop kokesjokolade

Karamell

1,5 dl tettpakkede rotab dadler eller en annen type myke dadler

2 ss kokosmelk

Salt versjon: 1 ts havsalt

Søt versjon: en klype havsalt + 1/2 ts vaniljepulver

Hvit krem

1,5 dl cashewnøtter bløtlagt over natten

2-3 ss lønnesirup

2 ss kokosolje

2 ss plantemelk, feks mandelmelk

1/2-1 ts sitronsaft

Et dryss vanilje

Salt

1. Smelt ca halvparten av sjokoladen i vannbad og spre sjokoladen i formene slik at den dekker bunn og vegger av hvert egg med et jevnt lag. Sett dette i fryseren imens du lager fyllet.

2. Karamellfyll: Ha dadler, kokosmelk, salt og evt vanilje i en food processor og kjør til en jevn karamell. Juster evt konsistensen med mer kokosmelk - den skal være myk, men ikke rennende.

3. Hvit krem: Hell vannet av de bløtlagte cashewnøttene, skyll dem godt og la vannet renne av. Ha cashewnøttene, 2 ss lønnesirup, kokosolje, plantemelk og salt i en food processor, blender eller en beholder til en stavmikser og mos godt sammen. Smak til med mer lønnesirup hvis du vil ha den søtere, sitronsaft og vanilje og mos til kremen er helt jevn og fri for korn.

4. Ta formene ut av fryseren og fyll halvparten av eggene med karamell og den andre halvparten med hvit krem. Eller kanskje du vil prøve å kombinere dem? Spre fyllet slik at det blir et flatt lag. Sett formene inn i fryseren igjen.

5. Smelt den resterende halvparten av sjokoladen i vannbad. Fordel sjokoladen over fyllet i formene slik at bunnen av eggene er på plass og sett formene inn i fryseren.

6. La eggene stivne i fryseren i minst én time.

7. Smak, spis og nyt - og del gjerne med gode venner!

Eggene oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet.

Disse fylte sjokoladeeggene er skikkelig mektige, så det er ikke sikkert at du orker mer enn et egg av gangen! Uansett så håper jeg det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #sjokolade #karamell #dadler #vanilje #kokosmelk #kokosolje #cashewnøtter #lønnesirup #sitron #påske

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com