• Trude Fjugstad

Solskinnshummus


Hummus, hummus, hummus! Perfekt som pålegg, dipp, til salater, til pasta og mye mer. Og innmari godt, såklart!

Denne hummusen reddet min sultne mage da jeg hadde det som kalles ambulatorisk klinikk på skolen for noen uker siden. Da kjører vi rundt og besøker gårder, og maten må spises i bilen mellom besøkene. Når det fort går 7-8 timer mellom frokost og lunch er det greit å ha næringsrik mat med seg, og løsningen min ble superbrød av spelt med denne proteinrike og mettende hummusen med masse B-vitaminer, kalsium og antiinflammatoriske stoffer.

I denne hummusen har jeg i tillegg til de "vanlige" hummusingrediensene tilsatt næringsgjær og gurkemeie. Næringsgjær er en form for inaktiv gjær som inneholder masse B-vitaminer og sink, og det har dessuten en osteaktig smak. Du får kjøpt det på de fleste helsekoster, men jeg pleier å bestille min her. Gurkemeie får sin flotte gule farge fra pigmentet curcumin som det forskes mye på for tiden. Forskning har vist at curcumin potensielt kan forebygge og stanse vekst av kreftceller og at det har antiinflammatoriske egenskaper. Du kan lese mer om de positive helseeffektene av gurkemeie her.

Oppskrift

1 boks kikerter

2 ss tahini

1 dl vann

1 ss sitronsaft

1/2 fedd hvitløk, evt et lite fedd

2-4 ss næringsgjær

1 ts paprikapulver

1 ts gurkemeie

Rikelig med pepper

En klype salt

1. Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til en kremet konsistens.

2. Juster evt konsistensen med litt vann.

3. Oppbevar i en lufttett boks i kjøleskapet i underkant av en uke.

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #hummus #kikerter #hvitløk #tahini #sitron #næringsgjær #gurkemeie

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com