• Trude Fjugstad

Petters grønne smoothie


Jeg hadde aldri trodd deg hvis du for noen år siden fortalte meg at kjæresten min Petter kom til å diske opp grønn smoothie til oss. Fra å ha så godt som ingen interesse for eller bevissthet rundt hva han spiste av mat har han altså begynt å fikse seg smoothie med masse frukt og spinat flere ganger i uka. Denne jenta her er både stolt og imponert!

Jeg ba Petter om å beskrive smoothien sin, og da sa han følgende: denne smoothien inneholder sunne greier og ting som gjør sunne og greier ting med kroppen din. Det gjør deg til en grei og sunn ting. Det er jo sitron liksom, så det er bra!

Jeg kan legge til at smoothien er rik på gode karbohydrater, fiber, kalium, vitamin C og rikelig med antioksidanter. Er det noe vi alle burde prøve å spise mer av så er det mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat og grønnkål. Spinat inneholder vitamin A som styrker hud og hår, magnesium som er viktig for energi og metabolisme, vitamin K som er viktig for sterke bein, kalium som er godt for blodtrykket og antioksidanter som reduserer oksidativt stress - for å nevne noe!

Oppskrift

To store glass

2 frosne bananer

2 pærer

1 sitron uten skall

2 håndfuller spinat

2 dl vann

1. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til alt er most godt. Juster evt konsistensen med mer vann.

2. Ha smoothien over i glass og nyyyt!

I stedet for å si at han håper det smaker hilser Petter og sier: det smaker!

Klem


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle