• Trude Fjugstad

Cashewsmør med vanilje og bringebær


Cashewnøtter + bringebær + vanilje = sant

Gi meg noe som inneholder bringebær eller vanilje (eller begge deler!), og jeg skal love deg at jeg nesten garantert kommer til å like det. Så da venninnen min Lina sa at hun hadde smakt et kjempegodt cashewsmør med begge deler ble jeg nødt til å prøve å lage det selv. Resultatet er nydelig!

Cashewnøtter er helt fantastiske! De kan brukes til omtrent alt: fra raw kaker til hvit saus i middagsretter. Og til nøttesmør, såklart! Jeg kjøper cashewnøtter hos Nøtteblanderen i Oslo som er en av mine favorittbutikker. Der har de nøtter i løsvekt, og man kan ta med egne bomullsposer (jeg har disse) eller krukker slik at man ikke bruker unødvendig emballasje. Man kan også velge mellom vanlige cashewnøtter og økologiske nøtter, og prisene er gode. Anbefales hvis du besøker hovedstaden!

Frysetørkede bringebær kjøper jeg som regel på vitacost, men du får dem også på en del frukt- og grøntbutikker og helsekoster i Norge (dog til en ganske stram pris). Heldigvis bruker man veldig lite av gangen ettersom det er så mye smak i hver bit. Når jeg bruker vanilje bruker jeg alltid, alltid, alltid rent vaniljepulver. Det er de sorte frøene fra vaniljestangen, og selv om det er litt dyrere enn vaniljesukker eller vaniljeessens er det utrolig drøyt i bruk og det smaker så mye bedre! Du får det feks her eller i vanlig helsekost.

Oppskrift

Et lite glass

3 dl cashewnøtter

1/2 ts vanilje

Ca 8 frysetørkede bringebær

1. Sett ovnen på 150 grader.

2. Spre cashewnøttene på et stekebrett og sett dem i ovnen i 10 min.

3. La cashewnøttene hvile i noen minutter, og ha dem deretter over i en food processor sammen med bringebærene og vaniljen.

4. Kjør blenderen til alt er helt most og det dannes et nøttesmør. Når du tror det er ferdig kjører du blenderen i to minutter til slik at det blir skikkelig creamy og rennende.

5. Oppbevar cashewsmøret i kjøleskapet . Det vil stivne litt i kulden, men det smelter fort igjen når du tar det ut. Nyt det på brødet, ferske rundtstykker, på grøten eller bare spis det med skje rett ut av glasset!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #cashewnøtter #cashewsmør #vanilje #bringebær

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com