• Trude Fjugstad

Bananbrød med kakao


Bananbrød er noe av det beste jeg vet om, og ettersom jeg har en tendens til å kjøpe en haug med bananer og glemme dem i skapet til de er skikkelig brune er det det ideelle bakverket for meg. Kombinasjonen av banan og sjokolade er fantastisk god, og brødet gjør seg både som lunch, dessert og snacks. Det tar bare noen få minutter å slenge sammen ingrediensene, og så skal det godgjøre seg i ovnen i underkant av en time imens du kan gå rundt i den deilige lukten som sprer seg i rommet.

Dette bananbrødet har en base av speltmel og havregryn og er søtet med banan og kokossukker. Det er utrolig saftig og har en deilig smak av kakao og vanilje som fremhever den gode banansmaken. Brødet inneholder rikelig med sunne karbohydrater, vitaminer og mineraler fra blant annet rå kakao og gode fettsyrer fra linfrø og kokos. Som prikker over i'en er brødet toppet med crunchy cacao nibs som er stappfullt av gode næringsstoffer, men hvis du vil kan du selvfølgelig bytte ut disse med litt mørk sjokolade. Er du fristet?

Oppskrift

3 bananer 2 ss knuste linfrø 0,6 dl plantemelk 0,6 dl smeltet kokosolje

1,5 dl kokossukker 1 ts natron 1/2 ts bakepulver 1,5 dl lettkokte havregryn 1,5 dl sammalt grovt speltmelk 2 dl siktet speltmel

0,5 dl rå kakao 1/2 ts vanilje En klype salt

Cacao nibs

1. Sett ovnen på 175 grader. 2. Ha bananene i en stor bakebolle og mos dem med en gaffel. 3. Tilsett resten av de våte ingrediensene. 4. Tilsett de tørre ingrediensene til bakebollen en etter en og rør godt til du har en jevn deig. 5. Ha deigen over i en smurt brødform.

6. Strø cacao nibs på toppen av brødet. 7. Stek i ca 50 minutter. 8. Avkjøl på en rist og nyyyyyt!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #bananbrød #banan #brød #linfrø #mandelmelk #kokosolje #kokos #havre #spelt #kakao #vanilje #cacaonibs

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com