• Trude Fjugstad

Gulrotbrød av spelt


Hvordan får man et brød kjempesaftig? Et løsning kan være å tilsette revet gulrot. Saftig, sunt og veldig godt! Gulrot inneholder rikelig med betakaroten som omdannes til vitamin A i kroppen og er godt for huden, immunsystemet og synet. Betakaroten er dessuten en antioksidant og hindrer dermed frie radikaler fra å skade cellene i kroppen.

Dette brødet gir deg godt med trege karbohydrater, proteiner fra både havre og frø og sunne fettsyrer fra linfrø og chiafrø. Havregryn gir deg påfyll av jern, chiafrø inneholder rikelig med kalsium, og linfrø inneholder lignaner som er de fytoøstrogen som også fungerer som en antioksidant. Ikke minst inneholder dette brødet rikelig med fiber som er godt for tarmfloraen og fordøyelsen og fiberet sørger for at du holder deg mett lenge. Jeg håper du blir fristet til å prøve dette brødet!

Oppskrift

2 brød

400 g siktet spelt

400 g sammalt spelt

150 g havregryn

50 g linfrø

50 g chiafrø

3 ts gjær

1 L vann

200 g revet gulrot (ca 3 dl tettpakket)

1. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle.

2. Tilsett vannet og bland igjen. Rør deretter forsiktig inn gulrøttene. Du trenger (heldigvis) ikke å elte deigen - det holder å røre godt til alt er blandet.

3. Sett bakebollen et varmt sted og la deigen heve i 45 minutter.

4. Fordel deigen i to brødformer. Husk å smøre formen først hvis du ikke har former som slipper av seg selv. Strø litt litt ekstra frø på toppen hvis du ønsker det, og kombiner gjerne flere sorter!

5. Sett ovnen på 225 grader.

6. Sett brødformene et varmt sted og la dem heve i 30 minutter til.

7. Sett brødene inn i ovnen og la dem stå i 40 minutter.

8. Ta brødene ut av ovnen, ta dem ut av brødformene og stek dem opp ned på et bakebrett i 10-15 minutter til skorpen er gylden og sprø.

9. Avkjøl brødene på benken og nyt hjemmelaget ferskt brød!

Du kan gjerne fryse ned brødet hvis du ønsker det. Jeg pleier å skjære opp et av brødene og legge det fryseren. Da kan jeg lett ta opp noen skiver om kvelden slik at de kan tine på benken til neste dag.

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #brød #spelt #havre #gulrot #linfrø #chiafrø

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com