• Trude Fjugstad

Maca kakao


Hei igjen! Dagene er virkelig lange og mørke for tiden, og da er det jammen ikke lett å få tatt bilder av maten jeg lager. Men nå kommer det endelig en ny oppskrift, og helgen er satt av til matlaging og kos. Det blir deilig!

Jeg har lange skoledager for tiden, og for å få tatt vare på meg selv prøver jeg å stå opp i god tid før jeg må dra hjemmefra om morgenen slik at jeg har tid til en lang frokost og en kopp med denne kakaoen med maca. Kakaoen er varmende, passe søt og bitter og gir deg godt med påfyll av vitaminer og mineraler slik at du er klar for en ny dag. Også smaker den skikkelig godt (på tross av at maca i seg selv ikke har så god smak)!

Maca er en rotgrønnsak som dyrkes i Andesfjellene og har de siste årene blitt mer og mer brukt som super food. Maca har tidligere ikke vært tillat å importere til Norge fordi det ble regnet som et reseptbelagt legemiddel, men nå er reglene endret og det er lov å importere og selge det også her i landet. Jeg som er skeptisk til det meste (haha) er forsiktig med å tro på alt jeg leser om super foods, men etter å ha lest litt rundt omkring har jeg nå valgt å gi maca en sjanse. Moren min kjøpte en pose med macapulver til meg i London, men du får også kjøpt det på diverse helsekoster i Norge og rett over grensen i Sverige.

Maca inneholder rikelig med kalium og kalsium, jod, jern, sink, mangan og kobber (kilde). Rotgrønnsaken sies å balansere kjønnshormonene og bidra til bedre fertilitet, men dette er enda ikke ordentlig dokumentert og jeg anbefaler at du tar denne informasjonen med en klype salt. Derimot er det anerkjent at det høye innholdet av sink og C-vitamin er bra for huden og at proteinene i maca styrker hår og negler. Det kan du lese mer om HER.

Det er godt kjent blant dem som spiser plantebasert allerede, men for dere som snuser litt på å bytte ut kumelk med plantemelk så er det denne her som er hemmeligheten: Oatly iKaffe. Denne plantemelken er perfekt i varme drikker fordi den er ekstra fyldig og skummer helt fantastisk. Hvis du ikke får tak i den kan du selvfølgelig bruke annen plantemelk, men hvis du kan velge anbefaler jeg absolutt iKaffe som du nå får på de aller fleste større matbutikker.

Oppskrift

En kopp

2 dl Oatly iKaffe (eller annen plantemelk)

1 ss rå kakao

1 ts maca

1 ss lønnesirup

1/2 ts ren vanilje

En klype salt

1. Ha melken i en liten kjele og varm den opp på medium varme.

2. Tilsett de resterende ingrediensene og rør godt med en visp eller aller helst med en elektrisk melkeskummer. Bland til du får en jevn kakao med masse deilig skum på toppen.

3. Ha kakaoen over i en kopp, topp gjerne med litt vanilje og nyyyyt!

Håper det smaker og god helg!

Klem

#kakao #lønnesirup #vanilje #maca #plantemelk

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com