• Trude Fjugstad

Veganske kjøttkaker


jeg tenkte å vise dere hva jeg spiser på julaften! I motsetning til mange andre har jeg nemlig ikke spist vegisterkaker og nøttestek de siste årene, men jeg har i stedet lagd disse veganske kjøttkakene. Sammen med brun saus, poteter og diverse juletilbehør synes jeg de utgjør en kjempefin julemiddag. Og de kan selvfølgelig spises ellers på året også! De er like gode da!

For flere år siden fant jeg en oppskrift på veganske kjøttkaker på en blogg som heter aveganslife.com, men den bloggen er dessverre forsvunnet. Heldigvis hadde jeg skrevet ned oppskriften, og med noen få endringer ble denne oppskriften til. Jeg liker ikke å kopiere andres oppskrifter, men selv om denne oppskriften er nesten lik den jeg fant på aveganslife.com ønsket jeg å publisere den sånn at flere kan få glede av den!

Disse "kjøttkakene" består av enkle og billige ingredienser som du finner i enhver matbutikk. Basen er av kidneybønner, den bindes sammen av potetstivelse og havregryn, og purre, hvitløk, tomatpuré, sennep og kryddere gir masse smak! Kjøttkakene henger godt sammen og får en sprø og god skorpe når du steker dem i litt olje. Kjøttkakene kan helt fint fryses ned eller settes i kjøleskapet i noen dager. Tin dem i kjøleskapet og stek dem i en stekepanne og så er de like gode som når de er ferske!

Oppskrift

12 stk

1 fedd hvitløk

1 purre

2 400 g bokser med kidneybønner

2 ss tomatpuré

1 ss dijonsennep

1,5 dl små havregryn

3 ss potetstivelse

1 ts ingefær

1 ts allehånde (allspice)

1 ts tørket timian

Rikelig med pepper

En klype salt

1. Finhakk hvitløk og purre og stek det i en stekepanne med litt olje til det er mykt.

2. Skyll og rens kidneybønnene og ha dem over i en stor bakebolle sammen med tomatpuré og sennep. Mos dette sammen med en stavmikser. Bønnene trenger ikke å moses helt, det er bare godt med litt biter i de ferdige kjøttkakene.

3. Tilsett stekt purre og hvitløk, havregryn, potetstivelse og krydder til bakebollen med bønnemosen og bland godt ved hjelp av en skje eller en slikkepott. Smak til med salt.

4. Sett "farsen" i kjøleskapet i en halv time slik at den får satt seg.

5. Form kjøttkaker og stek i olje til de er gyldne på begge sider.

6. Server varme sammen med feks brun saus, poteter og grønnsaker!

Håper det smaker!

Klem


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com