• Trude Fjugstad

Rå pepperkakekuler


Glutenfrie? Check! Fri for nøtter? Check! Fantastisk gode? Check!

For et par uker siden hadde bestevenninnen min Lina og jeg juleverksted med masse veganske julekaker, og da tryllet Lina frem noen helt fantastiske rå pepperkakekuler. Lina er som jeg har nevnt før kjempeflink til å lage raw food, så etter å ha spist kulene hun lagde tenkte jeg at jeg måtte lage noen lignende og lage oppskrift som jeg kunne legge ut her.

Disse kulene smaker faktisk mer pepperkake enn det pepperkaker gjør! Trikset? Masse deilige kryddere. Kombinasjonen av kanel, ingefær, nellik og dadler gir en skikkelig julesmak, og kokos og havregryn gir kulene fylde og en god konsistens. Kulene er søte og gode og inneholder samtidig gode fettsyrer fra kokos og trege karbohydrater fra havregryn.

Kulene gjør seg godt både som en del av kakebordet på julaften eller i romjulen, men de kan også fungere fint som snacks mellom måltider og på farten. Med andre ord så er de perfekte å ha liggende i kjøleskapet når julen nærmer seg og det er mye som skjer!

Oppskrift

Ca 20 kuler

2 dl havregryn (jeg foretrekker store havregryn)

1 dl kokosmasse

1 ss kokossukker

1/2 ts kanel

1/4 ts ingefær

1/4 ts nellik

En klype salt

1 dl tettpakkede rotab dadler (ca 10 stk)

1. Ha alle ingrediensene unntatt dadlene i en food processor. Kjør i noen få sekunder slik at alt blandes.

2. Tilsett dadlene og kjør til en jevn masse. Deigen skal ikke være helt most men ha biter av kokosmassen og havregrynene intakt (se bildene). Da blir de ikke klissete og er enklere å rulle.

3. Rull ca 20 kuler og vips så er de klare! Oppbevar i kjøleskapet.

Håper dere fikk lyst til å lage disse i julen!

Klem

#glutenfritt #vegansk #kuler #jul #dadler #kokos #havre #pepperkaker

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com