• Trude Fjugstad

Verdens beste pepperkaker


Denne oppskriften på veganske og sukkerfrie pepperkaker har jeg gledet meg til å dele med dere! Den kommer fra Green Kitchen Stories, men den er ikke så lett å oppdage i arkivet deres hvis man ikke vet hva man skal lete etter. Og det er synd, for dette er uten tvil verdens beste pepperkaker! Det er ikke uten grunn at jeg baker dem år og etter år, for å si det sånn...

Denne pepperkakeoppskriften inneholder så å si ingen av de tradisjonelle ingrediensene i pepperkaker. Basen består av kvernede mandler og speltmel, og du kan justere "grovheten" på pepperkakene ved å variere hvor mye du knuser nøttene og om du bruker siktet eller sammalt mel (jeg foretrekker siktet). I stedet for smør er det deilig kokosolje, og i stedet for sukker og sirup er det dadler og lønnesirup. Kombiner dette med ferske kryddere og du får en skikkelig autentisk julesmak!

Og ja, disse pepperkakene er mye sunnere enn de klassiske pepperkakene. De inneholder masse gode fettsyrer og rikelig med fiber. Men jeg lover at smaken ikke må lide av den grunn. Noe av det jeg liker aller best med disse pepperkakene er at de ikke er så "melete" som vanlige pepperkaker men heller har litt tyggemotstand - og det uten at de fremstår som grove. Du kan selv bestemme om du vil ha dem sprø ved å lage dem tynne og steke dem godt eller om du vil ha dem litt mykere og tykke og la dem steke litt kortere. De er søte og gode og akkurat passe fete - ja, de er rett og slett helt perfekte!

Jeg kjevler ut deigen mellom to ark med bakepapir og synes det fungerer bedre enn å bruke plastfolie eller å ikke bruke noe i det hele tatt. Da er deigen overraskende lett å jobbe med selv om den ikke inneholder hvete. De små pepperkakeformene har jeg for øvrig kjøpt på Søstrene Grene, og jeg er veldig fornøyd med dem og de små og søte pepperkakene de lager!

Du finner oppskriften HER! Enjoy!

Klem

#jul #mandler #dadler #pepperkaker #lønnesirup #spelt #kokosolje

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com