• Trude Fjugstad

Vegansk risengrynsgrøt


Hei, desember! Julen nærmer seg, og med den kommer all julematen som mange veganere ikke synes at er så stas. For de fleste av oss synes ikke det er så gøy å sitte rundt et bord fullt av ribbe og medisterkaker, men slik er det dessverre bare for mange. Jeg prøver å gjøre julen ekstra hyggelig med å lage god vegansk mat i julestil, og så får jeg heller prøve å stenge lukten av pinnekjøtt ute av nesen og takke pent nei til ribbefett.

I går lagde jeg årets første porsjon med risengrynsgrøt - og den ble så bra! Petter sa til og med at han ikke smakte forskjell på denne og vanlig risengrynsgrøt lagd på kumelk (men jeg måtte passe på å nevne at han ikke har spist grøt på et år, haha). Jeg fikk idéen til å bruke cashewnøtter for flere måneder siden da Ingrid Marie viste at hun brukte det på vegansnappen. I mange veganske oppskrifter på risengrynsgrøt bruker man kokosmelk i tillegg til soyamelk, men for de få som ikke er så glad i kokos (hei, mamma) så kan det være fint med et mer nøytralt alternativ. Cashewnøttene tilfører grøten fett og fylde og gjør den kremete og god!

På søndag skal Lina og jeg bake julekaker og kose oss hjemme hos meg, så da håper jeg å trylle frem noen gode juleoppskrifter til dere samt å få tatt bilder av julebakst som jeg har funnet oppskrift på på andre blogger slik at jeg kan dele med dere. Legg meg gjerne til på snap og følg med underveis. Der heter jeg trudesmat <3

Oppskrift

3-4 porsjoner

2 dl geisha grøtris

4 dl vann

En klype salt

5 dl vanlig soyamelk

2 dl cashewnøtter

ca 3 dl vann

Sukker, kanel og vegansk smør*

1. Bløtlegg cashewnøttene over natten eller i minst 4 timer.

2. Kok opp risen med vann og salt til nesten alt vannet har kokt bort.

3. Imens risen koker lager du cashewmelken. Skyll cashewnøttene og ha dem over i en blender med desiliter-indikator eller i et desilitermål. Fyll på med vann til du når 5 dl totalt. Blend i en kraftig blender til alle små klumper er borte og du har en ren melk. Du trenger ikke å sile melken.

4. Tilsett soyamelk og cashewmelk til risen og la koke på svak varme i ca 45 minutter. Rør underveis for å hindre grøten i å brenne seg.

5. Smak evt til med litt sukker når grøten er av passe konsistens.

6. Ha grøten over i skåler og topp med sukker, kanel og vegansk smør. Og nyyyyt, såklart!

*Jeg liker å bruke rårørsukker, ceylon-kanel og Berit Nordstrand sitt smør på min grøt. Hvis du har lyst til å gjøre det hvite Berit Nordstrand-smøret mer "autentisk" kan du blande bittelitt gurkemeie slik at den får en gul farge!

Håper det smaker! Nyt førjulstiden!

Klem

#jul #risengrynsgrøt #soyamelk #cashewnøtter #ris #grøt

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com