• Trude Fjugstad

Raw brownies


Nå kommer oppskriften som jeg vet at mange av dere har ventet på! Endelig har du mulighet til å lage raw brownies hjemme - og jeg lover at den er helt fantastisk god!

Æren for denne kaken går uten tvil til min venninne Lina <3 Hun er en mester på raw kaker, og selv om det er jeg som har skrevet ned nøyaktige mål på kaken er det hun som har delt ingredienseliste, ca forhold mellom de ulike ingrediensene og kommet med tips underveis! Så tusen hjertelig takk til deg, og tusen takk for at jeg får dele den fantastiske raw brownien din her på bloggen!

Denne kaken er fyldig og fløyelsmyk og smelter på tungen. Den kombinerer smaken av kraftig rå kakao med vanilje og kaffe for en helt unik smaksopplevelse! Kaken er full av antioksidanter, mineraler og vitaminer og metter godt. I likhet med vanlige kaker inneholder den mye energi, men forskjellen er at den også gir deg masse gode næringsstoffer. Og så er den mye bedre enn vanlig kake - kanskje til og med den beste kaken jeg har smakt!

Ettersom det er en del ingredienser i kaken som kanskje er ukjente for mange tenkte jeg å komme med noen tips på hvor jeg kjøper hva osv. Det koster en del å skulle kjøpe inn alt på en gang, men ingrediensene varer lenge og kan brukes til utrolig mye. Her er en oversikt:

- Rå kakao kjøper jeg på vanlig helsekost i Norge. Jeg bruker merket Økosjokolade og betaler ca 150 kr for 400g.

- Kokossukker bestiller jeg på vitacost.com Det varierer litt hvilket merke jeg bruker, men de fleste koster ca 5 dollar for 500g.

- Kokosolje kjøper jeg på Kinsarvik, og der får man to glass med 550g for 199 kr. Kokosolje får du kjøpt mange steder, men dette er den beste prisen jeg har funnet.

- Jeg bruker alltid ekte vanilje og foretrekker da bourbon vaniljepulver på boks eller frø fra en vaniljestang. En boks med 10g vanilje koster rundt 100 kr, men den varer lenge og er etter min mening veldig verdt det!

- Cacao nibs kjøper jeg enten på vitacost.com eller på Nøtteblanderen i Oslo. Prisen ligger på rundt 5 dolar for 100g på vitacost.

Oppskrift

20 cm rund form

Bunn

2 dl kokosmasse

1/2 dl rå kakao

1/2 dl kokossukker

15 rotab dadler (ca 1,5 dl tettpakket)

Litt salt

Fyll

1,5 dl rå kakao

1 boks fullfett kokosmelk som har stått i kjøleskapet over natten

2 ss kokossukker

1 dl kokosolje

1 dl lønnesirup

10 rotab dadler (ca 1 dl tettpakket)

1/2 ts knust frysetørket kaffe

1/2 ts vanilje

Litt salt

Cacao nibs til pynt

1. Ha kokosmasse, rå kakao, kokossukker og salt i en food processor og kjør i 10-15 sekunder til det er blandet.

2. Tilsett gradvis dadlene imens food processoren kjører og fortsett til konsistensen er som på bildet under. Deigen skal være seig nok til at den klumper seg, men ikke så seig at den klistrer seg til fingrene dine.

3. Press bunnen ut i en form med bakepapir i bunnen og sett bunnen til side.

4. Bland det harde fra boksen med kokosmelk med de øvrige ingrediensene til fyllet. Hemmeligheten bak en fantastisk god kake er å kjøre blenderen lenge nok, så fortsett helt til fyllet blir fløyelsmykt og helt uten små og store klumper.

5. Hell fyllet over bunnen og fordelt det jevnt utover i formen.

6. Sett kaken i fryseren i ca 20 minutter. Ta så kaken ut og strø litt cacao nibs på toppen hvis du ønsker det.

7. Sett kaken tilbake i fryseren og la den stå i fryseren over natten eller i ca 6 timer.

8. Når du er klar til å spise kaken er det bare å ta den ut av fryseren, ta av formen, dele den opp i stykker og nyyyyte!

Hvis du ikke spiser opp alt på en gang (noe du sannsynligvis gjør) kan kaken alltids settes tilbake i fryseren og stå der i noen uker - hvis du har selvkontroll til det!

Jeg håper dere elsker denne oppskriften! Fortell meg gjerne hva dere synes hvis dere prøver å lage den!

Klem

#vegansk #glutenfritt #raw #kakao #kokos #kokosolje #kokosmelk #lønnesirup #vanilje #kaffe #cacaonibs #dadler #sjokolade #kake

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com