• Trude Fjugstad

Veganske kanelboller


Nå skal jeg dele en av mine absolutt favorittoppskrifter med dere! Den er fra bloggen til Angela Liddon som heter ohsheglows.com og er en av veldig mange gode oppskrifter som Angela tryller frem. Det beste med ohsheglows er at uansett hvilken oppskrift jeg bruker så blir resultatet alltid fantastisk. Min erfaring fra andre blogger er at resultatet varierer litt, men Angela sine oppskrifter blir perfekte hver eneste gang. Og disse kanelbollene er intet unntak!

Disse kanelbollene er altså så gode at det nesten ikke går an! Dere finner oppskriften her og på appen Oh She Glows!

Som jeg har nevnt før er jeg egentlig allergisk mot hvete, men ettersom allergien ikke er så alvorlig og disse bollene er så gode spiser jeg med glede hvete for dem. Det er det uten tvil verdt.

Her kommer mine tips og erfaringer om disse kanelbollene:

- All purpose flour tilsvarer siktet hvetemel. Jeg har prøvd å bytte ut ca 1/4 av melet med emmer og fått bra resultat. Bollene blir da litt grovere, men etter min mening like gode (kjæresten min er ikke helt enig og foretrekker originalen, haha).

- Tørrgjæren du får kjøpt i matbutikken i Norge tilsvarer ikke helt quick-rise instant dry yeast, så jeg bruker ca 1/2 pakke tørrgjær i denne oppskriften.

- Jeg bruker Berit Nordstrand sitt smør. Det fungerer kjempefint!

- Hvis du ikke har cane sugar (rårørsukker) kan du helt fint bruke vanlig hvitt sukker. Jeg har også testet med kokossukker og det gir en deilig smak av karamell til bollene!

- Du kan fint hoppe over å ha smeltet smør og sukker i bunnen av formen hvis du ønsker det!

Servér gjerne disse bollene til venner og familie og vis dem hvor fantastisk mat kan være uten animalske produkter. Jeg har delt disse med venninner, ung og gammel familie og flere andre og ingen ville ha gjettet at disse bollene er veganske. Med andre ord: det er ingen grunn til å inkludere melk og egg i kanelboller når man kan lage denne deilige plantebaserte versjonen!

Håper dere ble fristet!

Klem

#vegansk

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com