• Trude Fjugstad

Rå sjokoladeplater


Hei, alle sjokoladeelskere! Har dere noen gang prøvd å lage deres egen sjokolade? Det er faktisk ikke så vanskelig som man skulle tro når du har de rette ingrediensene tilgjengelig. Også er det skikkelig, skikkelig godt!

For å lage din egen sjokolade trenger du kakaosmør. Dette er ikke noe de fleste har liggende i skapet, men heldigvis er det lett å få tak i når du vet hvor du skal lete. Du kan kjøpe det på helsekost, eller feks her. Jeg kjøpte mine på matsmart for noen uker siden, så følg med der også i tilfelle det dukker opp igjen.

Denne rå sjokoladen inneholder masse næring fra rå kakao, blant annet flavanoler som er antiinflammatoriske og beskytter hjertet, magnesium som er bra for blodtrykket og sunt fett som er viktig for immunforsvaret og metabolismen. Rå kakao inneholder dessuten stoffer som øker mengden serotonin i hjernen som gir en velværsfølelse.

Oppskrift

100 g kakaosmør (ca 2 dl hakket, men jeg anbefaler å veie hvis du har muligheten)

1,5 dl rå kakaopulver

1 dl lønnesirup

1 ts ren vanilje

Salt

Topping, feks

- havsalt

- cacao nibs

- frysetørkede bringebær

1. Smelt kakosmøret. Dette gjør du lettest ved å ha det i en glassbolle og sette det i kjøkkenvasken som du fyller med varmt vann i bunnen. Rør godt underveis og vent til alle klumper er smeltet helt. Pass på at du ikke får vann over i glassbollen.

2. La bollen stå i det varme vannet og tilsett resten av ingrediensene. Rør godt.

3. Ha bakepapir på et bakebrett og spre sjokoladen utover. Du kan velge å lage en stor plate, flere mellomstore plater eller enkeltbiter. Tilpass tykkelsen på sjokoladen etter eget ønske, men være obs på at sjokoladen vil smelte fort og lett knekker hvis platene blir for tynne.

4. Strø havsalt, cacao nibs, frysetørkede bringebær eller noe annet som frister på toppen hvis du ønsker det!

5. Sett bakebrettet i kjøleskapet og la sjokoladen stivne. Dette tar ikke så lang tid, og innen en halv time burde sjokoladen være klar.

6. Del gjerne platene opp i biter og oppbevar sjokoladen kaldt. Og ikke glem å nyte!

Hva med å gi bort sjokolade i gave? Pakk den inn i litt fint papir med en sløyfe på og du har en gave lagd med kjærlighet som garantert faller i smak <3

Klem

#sjokolade #kakao #cacaonibs #bringebær #kakaosmør #lønnesirup #vanilje #vegansk #glutenfritt

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com