• Trude Fjugstad

Grønn smoothie med brokkoli og grønnkål


Visste du at grønnsaker som tilhører kålfamilien er noe av det sunneste du kan spise? I den gruppen finner du blant annet brokkoli, blomkål og grønnkål. Disse grønnsakene inneholder masse antioksidanter, fiber, vitaminer og mineraler i høy konsentrasjon som gir godt med påfyll til kroppen. Forskning tyder også på at disse grønnsakene kan påvirke leverenzymene våre og at de kan ha en viktig rolle i å redusere fremvekst av kreftceller. Du kan lese mer om det her.

Så hvordan får man i seg disse grønnsakene? Er det bare jeg som ikke synes grønnkål er så godt i salat og at rå brokkoli som snacks er langt ifra godt? Og ikke engang nevn grønnkålchips, for det må være noe av det verste jeg har smakt, haha! Heldigvis finnes det andre måter å spise sunn mat på, og her kommer en av dem: ha disse grønnsakene i smoothie. Det høres kanskje rart ut, men det smaker godt. Jeg lover!

Oppskrift

Et stort glass

En håndfull frossen brokkoli

En håndfull fersk grønnkål

2 frosne små bananer (evt 1 stor)

2 dadler

Saften fra 1/2 sitron

ca 10 mandler

ca 1,5 dl plantemelk, jeg foretrekker mandelmelk

1. Ha alle ingrediensene i en kraftig blender og kjør til alt er godt knust.

2. Juster evt konsistensen med mer plantemelk.

3. Topp gjerne med litt chiafrø og nyt kald!

Ha en fin uke!

Klem

#vegansk #glutenfritt #smoothie #grønnkål #brokkoli #banan #dadler #mandelmelk #mandler #sitron #chiafrø

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com