• Trude Fjugstad

Sjokolademuffins med bringebær


Jeg er tilbake på dessertkjøret! Det er oppskrifter på desserter og sunnere søte fristelser som jeg synes det er aller morsomt å dele med dere, så her kommer nok en godbit.

Disse muffinsene inneholder en av mine favorittkombinasjoner: sjokolade og bringebær! Det gir en deilig kombinasjon av søtt, bittert og syrlig, og muffinsene er dessuten kjempesaftige. De inneholder ikke hvete, men er heller basert på urkornet spelt (men du kan selvfølgelig bruke hvetemel hvis du vil det), de er frie for hvitt sukker og er heller søtet med banan, kokossukker og lønnesirup, og du finner som vanlig såklart ingen animalske ingredienser i dem!

Oppskrift 12 muffins

4 dl siktet spelt

0,5 dl kakao (her har jeg faktisk brukt vanlig bakekakao) 2 dl kokossukker 1 ts bakepulver 1/2 ts natron 1/2 ts vanilje Litt salt

1 banan 2 ts eplesidereddik 2 dl mandelmelk 0,5 dl smeltet kokosolje 0,5 dl lønnesirup

Ca 36 frosne bringebær

1. Sett ovnen på 175 grader. 2. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. 3. Ha alle de våte ingrediensene i en annen bakebolle. Du kan enten mose bananen med en gaffel før du har den oppi bollen eller dele bananen i to, ha den oppi bollen og bruke en stavmikser til å blande alle de våte ingrediensene. 4. Tilsett det våte til det tørre og bland godt. 5. Fordel røren i muffinsformene. Bruk gjerne et muffinsbrett som du setter formene oppi. 6. Dytt tre bringebær ned i hver muffins med spissen pekende nedover. 7. Stek muffinsene i ca 30 minutter midt i ovnen. 8. Avkjøl og nyt!

Håper det smaker!

Klem

#spelt #muffins #vegansk #kakao #bringebær #mandelmelk #kokosolje

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com