• Trude Fjugstad

Cashewrømme


Da jeg var yngre bestod tacoen min av en tacolefse, ost, mais og rømme. Jeg bruker fortsatt tacolefse, men de tre resterende ingrediensene finner du sjeldent på min taco. Jeg er ingen stor fan av vegansk ost, og derfor dropper jeg bare den. Mais liker jeg egentlig veldig godt på taco, men ettersom kjæresten min ikke liker det glemmer jeg alltid å finne det frem. Når det kommer til rømme så er ikke dette noe stort savn ettersom jeg har masse guacamole på tacoen, men det er allikevel fint å ha muligheten til å slenge på litt vegansk rømme innimellom!

Oatly har en vegansk versjon av rømme som heter Oatly iFraiche som jeg vet at mange veganere elsker. Den smaker faktisk nesten helt likt som rømme (ihvertfall sånn jeg kan huske at det smaker), så hvis du ønsker noe som er helt likt i smak anbefaler jeg denne!

Hvis du har lyst til å prøve å lage rømme fra bunnen av er denne oppskriften på deg. Den ene negative tingen med Oatly sin rømme er at den inneholder palmeolje, og selv om palmeoljen de bruker er bærekraftig foretrekker jeg å holde meg unna det. Denne rømmen er derimot basert på cashewnøtter, og inneholder få ingredienser som de fleste har i skapet. Smaker den identisk med rømme? Nei, egentlig ikke. Men jeg synes allikevel at den gjør seg godt på taco ettersom den tilfører både fett og syrlighet. Godt for dyrene, godt for planeten og godt for deg!

Oppskrift

En liten skål

2 dl cashewnøtter

1 ss sitronsaft

1 ts eplesidereddik

0,5-1 dl vann

Litt salt

1. Bløtlegg cashewnøttene over natten.

2. Hell av vannet fra cashewnøttene, skyll dem godt og ha dem over i en bakebolle* sammen med resten av ingrediensene.

3. Kjør til en jevn masse vha en stavmikser** og juster konsistensen med vann.

4. Oppbevar i kjøleskap. Du kan også fordele rømmen på et isbrett og fryse den ned. Da kan du enkelt ta opp litt og litt når du skal bruke det!

*Jeg bruker et høyt desilitermål som fulgte med stavmikseren, men bakebolle er fint hvis det er det du har tilgjengelig.

**Du kan selvfølgelig bruke en food processor eller en kraftig blender også, men ettersom denne oppskriften ikke gir en så stor porsjon synes jeg stavmikser var lettest i bruk.

Taco! Her med guacamole, spinat, agurk, tomat, kidneybønner, soyafarse og cashewrømme på toppen!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #cashewnøtter #glutenfritt #sitron

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com