• Trude Fjugstad

Overnights oats med kakao


Hvis du har dårlig tid om morgenen er overnight oats helt perfekt! Lag klar en porsjon med grøt kvelden i forveien og nyt grøt til frokost, eller ta med deg grøten i det du drar på skolen eller på jobb slik at du har en god lunch som ligger og venter på deg.

Som den sjokoladeelskeren jeg er har jeg fått dilla på denne grøten med kakao. Det er dette som er hverdagsluksus! Grøten er kjempesunn med fiberrik havregryn, chiafrø med gode fettsyrer og mineraler og deilig mandelmelk. Jeg velger å bruke rå kakao ettersom den inneholder ekstra mange næringsstoffer, men hvis du kun har vanlig bakekakao tilgjengelig kan du selvfølgelig også bruke det. Med en liten dæsj vanilje og litt naturlig søtning blir grøten god og søt uten at det kompenserer for alt det sunne! Sprø cacao nibs og kokosflak er prikken over i'en og bidrar med både smak og enda mer næring. Det blir ikke stort bedre enn dette!

Oppskrift

Et lite glass med grøt

2 dl mandelmelk

0,5 dl store havregryn

0,5 dl små havregryn

1 ss chiafrø

1 ss rå kakao*

1 ss søtning, jeg foretrekker kokossukker eller lønnesirup

Litt vanilje

Topping**

Kokosflak

Cacao nibs

1. Ha alle ingrediensene i et glass med lokk og rør godt.

2. Sett glasset i kjøleskapet over natten eller i et par timer.

3. Ta glasset ut av kjøleskapet neste morgen, topp med kokosflak og cacao nibs og nyt!

* Prøv deg frem med mengden kakao, for det kan lett bli for mye med 1 ss hvis du ikke er så glad i den bitre smaken.

** Hvis du skal ha med deg grøten kan du enten ta på toppingen før du drar eller ta det med i en egen liten boks. Hvis kokosflakene og cacao nibs blir liggende på grøten i noen timer blir de litt myke, men hvorvidt du ønsker crunch eller ikke er en smakssak!

Håper det smaker!

Klem

#vegansk #glutenfritt #kjøleskapsgrøt #havregrøt #havre #kakao #chiafrø #kokos #mandelmelk #mandler #cacaonibs #vanilje

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com