• Trude Fjugstad

Gulrotkake med cashewfrosting


Hei - nå er det lenge siden sist! Jeg har en del oppskrifter som venter på å komme ut, men jeg har dessverre ikke hatt tid til å poste så mye i det siste. Det betyr dog ikke at jeg ikke har laget mat - for det har jeg absolutt! Stay tuned for mye godt i tiden fremover!

I dag tenkte jeg å komme med en oppskriftsanbefaling, og det liker jeg å gjøre når jeg finner skikkelig bra oppskrifter som fortjener å bli delt gang på gang. Denne fantastiske gulrotkaken lagde jeg både fredag og lørdag forrige helg, og begge gangene ble kaken spist opp på et blunk! Kaken er testet på veganere, veggiser og altetere, og alle likte den kjempegodt!

Oppskriften på gulrotkaken finner dere HER på bloggen Love and Lemons som jeg anbefaler dere å sjekke ut! Der finner dere masse deilige oppskrifter på vegansk mat og helt nydelige bilder!

Kaken er enkel å lage og er perfekt størrelse til å lage til feks familiebursdager. Den er fløyelsmyk i konsistensen, og frostingen er helt nydelig! Kaken er såklart vegansk og består kun av naturlige ingredienser. Den er fri for soya og raffinert sukker og inneholder i stedet nøtter og naturlig søtning. Det er også verdt å nevne at kaken holder seg fint i kjøleskapet i noen dager, og at det bare gjør den enda saftigere!

Jeg har tilpasset oppskriften litt basert på hva jeg hadde i skapet osv, så her er mine tips:

- Jeg tåler ikke hvete (all purpose flour), så jeg brukte bare siktet speltmel og det fungerte kjempefint. Du kan bruke kun hvetemel også hvis det er det du foretrekker!

- Hvis du ikke har cane sugar (rårørsukker) kan du selvfølgelig bruke vanlig hvitt sukker. Den andre gangen jeg lagde denne kaken brukte jeg halvparten cane sugar og halvparten kokossukker, og den kombinasjonen ble også veldig god!

- Jeg brukte hjemmelaget eplemos i kaken som hadde litt biter i seg, og det fungerte fint og ga en fin konsistens. Du kan selvfølgelig bruke en helt jevn hjemmelaget eplemos eller en du har kjøpt i butikken også (da anbefaler jeg Helios sin)!

- Ettersom jeg ikke hadde macademianøtter brukte jeg 1 cup cashewnøtter i frostingen i stedet. Jeg synes frostningen ble helt nydelig slik, så fortvil ikke hvis du er i samme situasjon som meg. Pass bare på å bruke rå, usaltede nøtter!

Nyyyydelig frosting! Denne skal jeg bruke på andre kaker også!

Håper dere fikk like lyst til å lage denne kaken som det jeg gjorde! Og husk å sjekke ut bloggen Love and Lemons!

Klem

#vegansk #kake #gulrot #spelt #eple #cashewnøtter #mandelmelk

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com